Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under januari 2011

Av Nina Palm - 12 januari 2011 07:59

Hmm. Man kan ju tycka att mottagningen på nätet borde vara världsklass deluxe här i Malmö innerstad, men icke - det verkar ligga en ondskefull radioskugga och lura här omkring (Petrikyrkan) och jag har haft nada connection med nätet en bra stund, idag IGEN   . Skitstörigt! Det här är alltså inget Ajfånrelaterat problem utan det var likadant med den förra mobilen - jag vet exakt när det ska börja strula. Mellan Hanscompagniet och Statdsbiblioteket är det t.ex extremt kritiskt både samtals- och nätmässigt   . Det enda Ajfånrelaterade är, att jag stör ihjäl mig på att inte kunna kolla status i riket, eller iaf status hos dem jag bryr sig om   . Gomojjon evribaddi!

_
Igår hände det inte så vidare värst mycket i livet egentligen. Mitt tangentbord tvärdog här på jobbet och det intressanta med det var att alla fem som ev. hade kunnat åtgärda problemet var upptagna med möten, utbildning och ledighet   . Alltså fick jag åtgärda det själv ... fick hämta ett tangentbord hos en kollega som har ... slutat   . Så där kul. Efter jobbet tog jag en tur in på ICA bara för att konstatera att jag hade glömt min (nya fina) plånbok hemma på morronen   . Hem till överlyckliga Hobbisar, ge dem mat och gulla runt lite för att lämna dem igen vilket var så där populärt, båda stod med nosarna tryckta mot köksfönstret Frostmofjället-style när jag gick igen   . Hur som helst. Containern hade kommit och när jag ändå var i farten asade jag ut tre säckar med mög dit + en gigantisk nallebjörn (inte Nixx då alltså, detta ska tilläggas med tanke på reaktionerna kring detta med nallen igår på FB  ). Gött!

_
Lite TV-koll och så innan jag tog ut vovvarna på en runda som var direkt hälsovådlig   . Jag vetetusan vad det var för nederbörd som hade fallit över gångbanorna men det var som att gå i såpa   . Rundan blev inte så lång som jag hade planerat men hellre lite för lite motion än att slå sig fördärvad   . Nästa vecka ska jag börja gå till gymet igen hade jag tänkt och då lär det ju bli åka av om man säger så   . Jonas och Frasse hade hundträning igår och de hade kört inomhussök, klurspår och lite skydds. Fick rapporter under kvällen och det är ju aldrig fel   . Frasse hade hur som helst varit duktig och de planerade strategierna kunde genomföras, framförallt gällande inomhussöket   .

_
Idag hämtar Jonas mig efter jobbet och vi ska ut på lite äventyr   . Sen får vi se vad som händer och fötter. Måste ner till klubben och hämta årsmötesprotokollet för att kolla exakt hur det ligger till med valen nu till årsmötet + att förslagen ska hämtas i Valberedningens låda. Nästa vecka är det tänkt att listan ska komma upp   . Om någon känner sig sugen att gå på TS-möte för gruppen ikväll blir jag glad (maila eller messa) - det blir stressigt som satan för oss annars   . Nån träning blir det icke.

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 535

_
"Intuition är det undermedvetnas samlade intryck."   

Av Nina Palm - 11 januari 2011 12:05

I brist på större happenings ska jag idag särskilt ägna min blogg åt att dissa UPS (United Parcel Service). Det s.k budbolaget som åker omkring i b-bruna skåpbilar med retrolook.

_
  

_
Man kan ju säga att det inte enbart är lastbilarnas look som är retro utan även företagets policy när det gäller en så enkel sak som mobiltelefoner   . Hur de lyckas få fram sina parcels worldwide är en gåta för mig och hur de får möget att gå runt med dagens bensin- och dieselpriser är en annan gåta   .

_
Jonas beställde ett nytt fodral till sin Iphone på nätet och betalade 50 kr extra för att få paketet nästa dag ... UPS (här borde vi med tanke på våra tidigare erfarenheter av UPS ha dragit öronen åt oss ...) skulle leverera. UPS kom nästa dag, konstaterade att det var portkod på porten och åkte därifrån   . Öhh?! Jonas gick ut på nätet och kollade sin leverans och fick veta att det inte gått att leverera paketet för 149 kr eftersom porten var låst. Han ringde upp och fick veta att "våra chaufförer har (fortfarande) inga mobiltelefoner" (exakt som sist när de behövde 7 försök vardera för att hämta och lämna en dator   ). Efter ca 20 minuter lyckades han förklara exakt vad en portkod var (viss språkförbistring ...   ) och dessutom lämna vår portkod och igår kom de in genom porten men eftersom Jonas sov var det ingen som öppnade när de ringde på. De åkte därifrån igen. De har ju inga mobiltelefoner - UPS chaufförer. De hade stoppat in en fullmaktsgrej att klistra på dörren genom brevlådan och idag (en knapp vecka senare) kom alltså det efterlängtade fodralet   . Det hör till saken att UPS både hade Jonas mobilnummer och mailadress men det är ju inte mycket lönt att ha om den som ska leverera grejerna varken kan kontakta kunden eller sin egen kundservice   . Samma scenario utspelade sig när Acer skulle reparera Jonas dator för nåt år sen - oh my god säger jag bara så om ni köper något eller ska skicka iväg nåt - blanda INTE in UPS   . Tre (3) tur- och returer till Köpenhamnsvägen från Sturup för ett fodral som kostar 149 kr ... är mer ekonomiskt än att ge chauffören en mobiltelefon. Sjuka grejer.

_
Igår hände det inte så mkt. Kom hem gravt jobbchockad    och orkade bara med att köra iväg och handla en säck hundmat, rasta bären och sen sjunka ner på locket och vegetera   . Tog mig samman lite senare och gick en hyfsad powerwalk med Hobbypälsarna, hittade hela 5 km relativt isfria gångvägar och med skämsgrimmorna på första biten var det riktigt mysigt att äntligen komma ut och röra på sig igen   . Gjorde lilla inpackningen i håret (som jag inser att jag nog borde ha kortat av lite mer när jag klippte mig - går åt en helvetes massa inpackning + att det lindar sig runt halsen när jag sover, pretty läskigt att vakna av att man tror att man håller på att bli strypt   ) och fixade för att sedan avsluta kvällen med en chick-flick på TV3   .

_
Ikväll ska jag - förutom hundrundor och sånt - ägna mig åt att hutta säckvis med mög i föreningens container   . Har gjort en rensning och nu ska det väck - alltihop   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 12 024

_
"Om snöret inte håller utan går av är det bara att försöka med ett annat snöre."   

Av Nina Palm - 10 januari 2011 09:28

Jaha. Så var julledigheten över och man är åter på plats i Gruvan   . Lite segt är det allt men snart är man inne i det igen   . Morgonen började iaf bra med telefonsamtal från Jonas om att han och Frasse både hade fångat en bov och hittat bovens verktyg på morronkvisten   . Härligt!

_
I fredags var vi ute och körde en runda - utflykt typ - innan vi hämtade Sebastian och åkte och handlade fredagsmys   . Jonas åkte till jobbet efter 21 nångång och när jag var ute med hundarna halkade jag rätt illa på en isfläck och slog rumpan nåt jävulskt   . Benet for iväg, jag hade bajspåse i ena handen och koppel i den andra så ... ja. Pladask mitt på lallan   . Yaxxon trodde det var dags för lek och bet mig ystert i ena axeln och där och då visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta   . Hur som helst. Lördagens planerade lydnadsträning i ridhus blev det inget av - knappt lönt att försöka träna lydnad med Kamelkungen om man inte har full kapacitet i kroppen   . Nackdelen med Yaxxon är att man måste vara noggrann i träningen - han är lixom inte såpass rutinerad än att man kan köra ett hallaballoopass utan krav på precision mellan varven. Det blir bara avdressyr deluxe   . Lördagen blev alltså inte en särskilt ösig dag. Körde och lämnade Sebastian hos hans kompis Liam i Bara och passade på att ta en fika med Jennifer och Jocke innan jag åkte hem och vilade ... ryggslutet   . Jonas vaknade vid 16-tiden och efter lite lockmys och kinamat var det dags för honom att åka till jobbet igen. Hundarna körde jag ut och släppte mitt på dan och det var med ryggen som insats jag gick med myrsteg i diket för att inte ramla - SATAN vad halt det är nu när det töar efter all snö!   

_
Igår kändes rumpan lite bättre och för att fira det ramlade jag IGEN   . Inte så illa men jag la mig på sidan och blev dyngsur så det räckte ... Gick till ICA och shoppade, rensade min garderob och pysslade rent allmänt innan jag åkte ut och hämtade Sebastian framåt eftermiddan   . Vi åkte ner till klubben för att lämna närvarolistan för gruppen och för att köra lite intervaller mellan oss när vi ändå var på plats. Planen är snötäckt fortfarande och under snön är det dyngsurt - svarta hål med vattenpölar i där man gått varvat med is   . Mysigt! Not. Nixx och Yaxxon fick iaf springa av sig ordentligt och det var ju underbart bara det även om gammelkungen blev lite stel sen. Imorse var han pigg igen dock så det var nog inte så allvarligt   . Han älskar att springa mellan och även om det inte optimal träning för honom så får han faktiskt göra det mellan varven.

_
Ikväll får vi se vad som händer. Jonas jobbar (sjukt schema den här veckan   ) och min plan är att leta upp en isfri långrunda och ta en powerwalk med Hobbisarna   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 7 349
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 5 763
ANTAL STEG I FREDAGS: 10 938

ANTAL STEG I TORSDAGS: 6 184

_
"Verkligheten är ofta den bästa satiren."   

Av Nina Palm - 6 januari 2011 10:02

Trötta mig alltså - va e detta för jäkla mögväder   ?! Okej att det snöar men måste det verkligen storma samtidigt?

_
Jaja. Har 2 uppdrag idag ... 3. Nr 1 är att ta mig till ICA som ligger 200 meter bort och handla ostbricka till ikväll *yummie*   , nr 2 är att rasta hundarna och nr 3 är att väcka Jonas 14.30   . Tack gode gud att det är ett tag kvar till hundrundorna iaf ... morronservicen tog husse imorse när han kom hem från jobbet   .

_
Det har inte hänt så vidare värst mycket måste jag tyvärr erkänna   . Efter städchocken i måndags har jag mest tagit det lugnt och försökt komma igång med fysiska aktiviteter efter rätt många veckors sjukskrivning   . Hostan är kvar men betydligt lugnare och det känns rätt gött att vara på G igen. Tycker säkert vovvarna oxå   . Startade och körde Silver Bullitt i tisdags och allt funkade utom kupédoften som gick åt bränt gummi-hållet   . Skitsamma kände jag - termostaten låg normalt, kopplingen funkade ua och det rök ingenstansifrån   . Inhandlade en doftgran Black Original igår och det är i skrivande stund oklart om denna doft matchar bränt gummi    . Igår snöade det lätt över Malmö men eftersom det blåste satan i mitt hjärta så hade hela "vår runda" drivit igen och det var bara att pulsa på - Jonas pulsade före mig så att jag med min för närvarande klena kondis fick en mer stigartad sträcka att gå. Det var väldigt snäll tycker jag   .

_
Ikväll väntar alltså ostbricka i en hot kombo med tvättid   . Jag ska packa PET-flaskesamlingen i papperskassar och bege mig mot ICA nu, så det blir gjort och sen ska jag byta en lampa i köket och diska undan lite innan jag tar en tur till den artificiella solen   . Otroligt spännande liv inte sant   ? Kan tänka mig att PET-flaskesamlingen kan funka som vindfångare och det är ju sjukt spännande bara det. Att komma ihåg: batterier till köksklockan, nagellackborttagningsmedel och att INTE stoppa pantkvittot i plånboken så att jag glömmer det när jag ska betala   
.

_
Mot Ica!  

_
ANTAL STEG I TISDAGS: 11 976

ANTAL STEG IGÅR: 8 672

_
"Den som vill ta honung ur kupan får finna sig i att bli stungen."   

Av Nina Palm - 4 januari 2011 07:25

God fortsättning på det nya året evribaddi   !

_
Själv har jag börjat året med att vara ledig - the annual christmas vacation lixom - och det är inte alldeles fel vill jag lova   . Igår var jag sjukt duktig (om jag får säga det själv - och det får jag). Städade hela boet ordentligt dvs. tvättafönstertorkalisterammoniakaväggar-style och det tog nästan hela dan   . Ja så avjulade jag det hela oxå när jag liks var igång. En tur till ICA blev det oxå + tvätt av vårt megastora överkast   . När hemmet var fräscht gick jag en långtur med Hobbisarna och sen kände jag mig mer än nöjd   . Jonas började jobba igår igen.

_
Lite pics från det städade hemmet   .

_
Kök
  

_
Hall
  

_
Matplats
  

_

Våra jittestora' soffa - hundpreppad  
   

_
Badrum   
    

_
Det jättestora överkastet hänger på tork i Sebastian rum så där tog jag ingen bild   . På kvällen blev det filmmys - love it   .

_
Anyway. Nyårsafton tillbringade vi i en stuga i en skog i Småland med Jonas familj och det var hur mysigt som helst   . När vi kom upp gick vi en underbar runda i superkrispväder - minus 10 grader, sol och med en halvmeter pudersnö på marken   . Vi åt god nyårsmiddag med hummer, oxfilé och hela kittet och vid 12-slaget skålade vi i rosa skumpa   .

_
Jonas med yngsta medlemmen av familjen Palm - Filip   

  

_

nyårsdagen körde vi hemåt igen för att packa om och kasa iväg till Sophia och Fredde i Veberöd där vi hade en redig myskväll med mumsig middag extra allt, gott vin, whisky för somliga och så HippHipp på TV:n bl.a.   . Nixx, Frasse och Yaxxon fick bo i Freddes hund Aldos rastgård och det gick bra (de sov förresten i samma rum alla tre tillsammans med oss i Småland oxå   ). På natten tog vi med oss Frasse till husvagnen, där vi nannade som bumlingar, medan Yaxxon och Nixx fick nanna i Aldos jättefina hundrum   . Efter en lång och mysig frukost åkte vi ut på Revinge för en tur i solskenet med bären   . Man kan säga att vi kraschade på locket sen   . MEN helgens aktiviteter var inte slut med det för på kvällen åkte vi till Jennifer och Jocke i Bara en runda för en kvällsfika   .

_
Lite synd att jag inte tog kort på Sophia och Freddes son Vincent när han råkramade Jonas ben när vi skulle hem men jag tog iaf en bild på Mio - Jennifer och Jockes yngsta av 5 möjliga - när han kramade (eller ströp) Jonas och man kan ju säga att Jonas är barnens favvo ... typ   .

  

_
Idag får vi se vad som händer och fötter - har ju lixom inte så mycket att göra här hemma iaf   . Glömde klippa klossingar igår så DET ska jag åtminstone fixa - klippetikloppvarning deluxe på både Nixx och Yaxxon   .

_
Stegräknaren är igång igen ...

_
ANTAL STEG IGÅR: 13 568

_
"Gå fort och le mycket så ser ingen att du är ful."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards