Palmstrands schäfrar

Direktlänk till inlägg 26 januari 2011

JO DÅ SÅ ATT ....

Av Nina Palm - 26 januari 2011 07:51

... vi ska flytta   . Till Bara som ligger en knapp mil utanför Malmö och som tillhör Svedala kommun. Vi började ju åka runt och kolla på hus i framförallt Svedala och Bara i somras men husen vi har fastnat för har haft för mycket underhåll att ta igen (vi snackar 100-tals tusen kronor  ) för att man - som någorlunda ekonomiskt medveten - skulle ha betalat priset de senare såldes för. SINNESSJUKT såvida vi nu inte har träffat på varenda en av Skånes miljonärer   . För ett par veckor sen åkte vi ut och tittade på ett hus på den s.k "Gräddhyllan" i Bara (enligt somliga är det iofs den f ö re  d e t t a "Gräddhyllan"   ) och när vi gick vår vanliga utomhusrunda såg vi att all träpanel var välvårdad, fönstrena var bytta, hängrännor och stuprännor såg fina ut och taket såg fint ut   . Vi fortsatte in och såg att köket var nyrenoverat (2005) med nya vitvaror, både badrummet och toan var nyrenoverade (2010) med sånt där våtrumscertifikat och allt var bara SÅ fräscht och ordentligt. Visst, lite färg och ändringar kände man ju ett behov av men inga större grejer. Jag går igång på ordentligt   ... så det var ju bara att boka tid på banken för ett nytt lånelöfte (det gamla hann gå ut) och sen lägga bud, få ångest (jag är inte världsklass på stora förändringar   ), skriva avtal, gå till banken igen och nu är det äntligen klart. Vi flyttar tidigast den 15 juli och nu har vi god tid på oss att sälja vår lägenhet (vårt hem, vår borg *snyft*) till ett bra pris   . Sebastians rum ska fixas iordning och på måndag kommer fotografen, nästa fredag ligger den ute på nätet och första visningen är söndagen i veckan därpå   .

_
Varför just Bara? Jo - det är nära till Malmö och det finns bra kommunikationer raka spåret in till Värnhem där jag smidigt byter till 3:ans buss som går till jobbet, det är nära till Sebastians skola, det mesta finna i Bara (t.ex. en uttagsautomat  och ett utomhusbad  ) och mer ska det bli (dvs. man bor inte stan men kan glömma handla mjölk utan att det kostar 4 mil i bilen), vi har nära till vännerna i Malmö och till klubben och så känner vi många helt underbara människor där ute. Hundligt sett finns det oändliga möjligheter att promenixa det vardagliga på cykel- och gångvägar genom öppna parkområden och 5 minuter bort med bil ligger Bokskogen med en massa slingor att springa/promenera på   . Så klart finns det möjligheter att spåra och dona oxå i närheten.

_
En stor sak det här. Hur ska det gå? Kommer vi att klara det här? Ja det tror vi ju så klart efter noggranna beräkningar och många diskussioner men om det nu inte skulle göra det så är det ju bara att ändra igen - man måste våga att räkna till 3 och hoppa ibland   .

_
Här följer lite pics på vårt hus   :

_
  

_

Här syns den sprillans nya fjärrstyrda garageporten   
  

_

Fria vidder - utsikt från baksidan 

  

Köket - här ska läggas ett annat golv, endera laminat i annan färg eller klinkers   
   

_

Ursnyggt badrum tycker jag   
   

_

Gästtoa på ovanvåningen - oxå hur snygg som helst   
   

_

Vårt sovrum    
   

_

Vardagsrum på bottenvåningen med utgång till den obligatoriska pensionärskuvösen   

   _
Allrum på ovanvåningen - här ska trappan och taket målas vitt   
     
_

Sebbes rum (han vill ha blått) och även här ska taket bli vitt som steg 1   
  

_
Sen finns det ett grönt rum som ska målas om och ett extrarum på nedervåningen som vi ska ha som förvaringsutrymme för alla grejer som hör till hunderiet. Vid sidan av köket finns en tvättstuga/grovkök med ingång från framsidan med klinkers och bra förvaringsmöjligheter + tvättmaskin och tumlare   . Vi har fått välmenade brasklappar om syllarna till de här SIAB-husen, som inte var så bra   och som ledde till jorddoft i husen men just vårt hus ägdes fram till 1990 av en familj som gick med i en gruppstämning mot SIAB, som förlorade tvisten och därmed fick byta ut syllarna i tryckimpregnerat vad-det-nu-var till ett annat fuktbeständigt material (står vilket material exakt på ett intyg/bevis som hör till huset).

_
Fredagen den 4 februari är det besiktningsdags - håll tummen för att allt är som det ska   !

_
Man kan ju lugnt säga att det här husköpet har överskuggat det mesta sedan i torsdags MEN Yaxxon har faktiskt fått sig ett riktigt bra lydnadspass med bl.a ett hyfsat sorterat framåtsändande   , Frasse har fångat 2 banditer till   och samtliga har fått härliga långrundor och bus i det fina vårvädret som varit   . Dessutom har jag tillsammans med Vicky kommit igång med träningen på gymet och kört 2011 års Pass 1 (ben, vader, mage) och Pass 2 (hela överkroppen). Jag har ont lite här och där nu men det är bara att bita ihop och köra Pass 3 på fredag   . Förutom träningen råder kak- och godisförbud alla dagar utom fredagar   .

_
Ja å så var vi hos Sophia och Fredde i lördags och åt sjukt gott och alldeles för mycket   . Jonas lagade tacogratäng med creme fraiche och philadelphiaost och till efterrätt bjöd Sophia på hallonpannacotta ... ja å sen blev det dooodis' till Hipphipp   . Detta var alltså INNAN införandet av kak- och godisförbudet vill jag poängtera   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 723

ANTAL STEG I MÅNDAGS: 12 631
ANTAL STEG I SÖNDAGS: 8 013
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 7 420
ANTAL STEG I FREDAGS: 11 753

ANTAL STEG I TORSDAGS: glömde räknaren

_
"Vi simmar alla i samma båt."   

 
 
Ingen bild

mariana

26 januari 2011 09:04

Än en gång, Grattis till fina, fina huset! Härligt med fria vidder, vilken bonus;):p
Tumme hålls för både besiktning och försäljning!
Men alltså, kakförbudet gäller väl ändå inte uppflyttningstårtorna som kommer att regna över oss denna säsong *hehe*
Kraaaaaaaaam

 
Sabina

Sabina

26 januari 2011 09:11

GRATTIS TILL HUSET!!! Alla tummar & tassar hålles inför besiktning och försäljning av borgen :-)

Godis- & kakförbud ja. Det skulle verkligen inte skada känner jag. ;-)

// Kramar

http://cityclickers.wordpress.com

 
Nina

Nina

26 januari 2011 09:55

MARIANA: Tack *hjärta*! Just ja - jag glömde ju lägga ut bilden på de fria vidderna *hmm*. Får fixa :). Uppflyttningstårtor är ALLTID undantagna kak- och godisförbud :)). Tack för tumme!//Kraaaaaaam

SABINA: Tack *hjärta*! Alla tummar mottages tacksamt (och får komma på inflyttningsfest *moahahaaa*). Jag lovar att det skadar ... kan man få abstinens på kexchoklad? //Kramar

http://www.palmstrand.se

 
Ingen bild

mariana

26 januari 2011 10:43

Göran hälsar och grattar även han till det härliga huset;)! OCH håller tumme för besiktning och försäljning:-)))
Kraaaaam

 
Nina

Nina

26 januari 2011 10:51

MARIANA: Det visste jag väl ;)! Kraaaaaaaam

http://www.palmstrand.se

 
Noomi

Noomi

26 januari 2011 11:23

GRATTIS!! Köpa hus är häftigt, helt klart :) Det ser ju kalasfint ut, och nu håller tummarna för resten.
Hmm, godis och kakförbud råder EGENTLIGEN här också, men det är lite si och så med efterlevnaden ;)
KRAM

http://www.dizzyweb.se

 
Ann-Margret & Vinja

Ann-Margret & Vinja

26 januari 2011 12:09

GRATTIS till erat nya hus :) Ser ju jätte fint ut, både inne och ute :)

http://heratorpetsvinja.webs.com

 
Nina

Nina

26 januari 2011 12:22

NOOMI: Jag kan ju iofs tycka att det är lite väl häftigt stundtals men nu när det är för sent att ångra sig (utan skadestånd) känns det bra :). Jag har efterlevt i 2.5 dygn så jag väntar ett tag med att skryta *haha*.

ANN-MARGRET: Tack så jättemycket!

Kramar

http://www.palmstrand.se

 
Ingen bild

Inga-Lill m X&R

26 januari 2011 14:00

Det kommer bli hur bra som helst med huset. Pensionärskuvöser med rätt inredning är guld värt.
Och kanske en badtunna i kanten till de fria vidderna ..... En mörk romantisk natt i en varm tunna under en gnistrande stjärnhimmel bara ni två .... ända tills hobbisarna kommer i full kraft och vill símma tillsammans med er ...... Vad en tunna är? Lugn, ni kommer bli överösta av alla gratis villatindningar med massor av reklam. By the way så har jag testat att bada tunna med några kompisar mitt ute i skogen sent sent en fin sommarkväll som gick över till natt. Det var verkligen att rekommendera.

 
Ingen bild

röeeva

26 januari 2011 14:29

Men gud här var det längesedan jag var,(FB skull) Än en gång ett stort GRATTIS till ett jätte fint hus !
Sjäv skiter jag i alla förbud ! ;)
Bamsekramar

 
Nina

Nina

26 januari 2011 14:29

INGA-LILL: Asså hade jag inte varit så rastlös hade en tunna kunnat funka men jag tror jag mer är pooltypen (på somrarna med 30 grader i vattnet) så en lite större tunna blir det troligen :). Både Hobbisarna och Frasse lär försöka plumsa oavsett badanordning *suck*. MEN jag ska så klart ge tunnan och den gnistrande stjärnhimlen en chans ... finns det provtunnor? //Kramar

http://www.palmstrand.se

 
Nina

Nina

26 januari 2011 14:31

RÖEEVA: Jag får tyvärr hålla mig till förbudet om jag ska ha råd att bo i hus :)). Ny garderob finns det inte plats för i budgeten - SÅ illa är det! Men med några veckors Hungercontroll och gymmande så blir det finfint läge för kagor igen :). Tack för grattis! //Bamsekramar

http://www.palmstrand.se

 
Carina/Dessan/Toza

Carina/Dessan/Toza

27 januari 2011 09:55

Huset ser verkligen kanon ut. Både in och utvändigt, och runt omkring, slippa att ha människor hängande över en hela tiden i lägenheter.
Bra att ni inte flyttar in förrän 15 juli, då har ni ju chans att vila upp er på lägret innan, he he.
/kramizar Carina

http://www.carinal.se

 
Carina

Carina

27 januari 2011 10:03

CARINA: Vila å vila :))). Men nån form av verklighetsavkoppling blir det ju iaf *haha*. Hus är ju iaf lite luftigare än en lägenhet och tomten på baksidan är insynskyddad :). //Kramar

http://www.palmstrand.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina Palm - 19 november 2013 17:24

Nu har Palmstrands schäfrar flyttat igen, den här gången till Wordpress! Tack Eva Wallberg för hjälpen   ! Adressen är: http://bloggen.oneclick.palmstrand.se/   Hoppas att vi ses där!    ...

Av Nina Palm - 8 november 2013 08:42

Efter att ha förlorat många inlägg som plötsligt inte gått att spara, diverse säkerhetsproblem och en support som inte besvarar mail - bedrövligt på riktigt   ! - återgår jag till min gamla blogg.   Ni kan följa oss här:   Palmstrands schäfra...

Av Nina Palm - 4 november 2013 07:34


I helgen som gick gjorde jag och Yaxxon vårt 6:e försök i elit spår ... över ett år efter vår senaste spårtävling . Vi har inte riktigt haft nåt flyt i vårt spårtävlande och dessutom har vi säkert inte tränat spår som vi borde heller  . Jag tror att ...

Av Nina Palm - 31 oktober 2013 08:19

Själv har jag bollsinne som en verktygslåda men icke desto mindre är jag sjukt stolt över att bo i Sveriges Fotbollsstad nr 1 2013  ! Först vann LdB FC Malmö SM-guld    _   _Och sen följde MFF upp med att säkra sitt SM-guld på plastmattan i Borås...

Av Nina Palm - 28 oktober 2013 07:02

Som om det inte räcker med att jag nyss haft inflammation i mina axlar (åtgärdat) och alltid har mer eller mindre ont i mina hälsenor började mitt vänstra knä att bråka, helt plötsligt, i torsdags vid lunchtid. Trodde det var nåt övergående efter att...

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards