Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under december 2010

Av Nina Palm - 14 december 2010 07:49

Jepp. Igår klarade Jonas och Frasse av skyddet för Tjänstehundsklass II med bravur   - vad sägs om 9:a på civilsändandet, 9:a på fasttagandet och 9:a på återkallandet   ? Betyg 7-8 på bevakningarna tror jag men hur det nu än var med det exakt, så får Frasse numera jaga busar paw rikh-titt   . Vi snackar "Det är Polisen - stanna annars kommer Frasse Fräs och biter eri lallan!"   

_
  

_
 GRATTIS säger jag - särskilt till Jonas då (Frasse lär ju bry sig mindre) som tränat, klurat, donat och - framförallt - lagt ner sin själ i att försöka förstå vad det är för slags hund han har   . Fördelar, nackdelar,styrkor, svagheter, går att fixa och går inte att fixa (= får leva med). För det är det som är grejen, att tänka mer HUND- än trickorienterat   .

_
Igår kom dessutom Kajsa hem en sväng   . Mamma och pappa flög till Tyskland igår morse och jag fick uppdraget att köra dem till Hyllie Station i deras bil för att sedan parkera bilen hemmavid och ta hand om min Karlsson ett par dagar   . De kommer hem på torsdag och då tar de Kajsa med sig igen ("är det ok om hon kommer över julhelgen oxå, vi ska ha Max och Fanny några dagar och ... ja, sen får du hem henne i mitten av januari igen ...?"). I januari kommer alltså Kajsa hem igen och då stannar hon längre   . Kajsa har det jättebra hemma hos mamma och pappa, hon får gå på minst en timmes runda i skogen varje morron (hundskrället är i absolut topptrim trots att 11-årsdagen närmar sig med stormsteg!), får följa med överallt och dessutom är hon aldrig ensam och slipper tacklas av oborstade grabbar   . Jobbigt för mig men bra för Kajsa och Kajsa vinner alltid   .

_
  

_
Kvällen blev lugn och fin. Jag gick 2 rejäla rundor, en med Gråbenen och en med bara Yaxxon och det känns som att jag är på G tillbaka hälsomässigt - äntligen   ! Frasse var nöjd efter dagens räddningssök och skyddsande så han fick bara en truddelutt runt kvarterat   .

_
Idag är det tisdag och jag vet inte riktigt vad som händer - eller inte händer   . Det visar sig ju normalt så jag håller tummen för att det gör det idag med   .

_
ANTAL STEG I SÖNDAGS: 8 084

ANTAL STEG IGÅR: 17 414

_
"Även av en fiende bör man ta lärdom."   


Av Nina Palm - 12 december 2010 08:42

I fredags - den 10 december 2010 - fyllde Frasse Tjo Fräs himself 6 år   !

_
  

_
Finaste Frasse   .

_
Och igår var vi på Jonas brorson Filips allra första födelsedagskalajs   .

_
  

_
Inte så mycket hundliga aktiviteter sen i torsdags men däremot har jag varit hos frissan och fixat till utväxten from hell och klippt ordning i kalufsen   . Alexandra, min superfrissa, sa "vi klipper väl inte av det va?!" och nej, det gjorde "vi" inte. Hon får avgöra när gränsen för patetisk kommer rent åldersmässigt   . I fredags var det jobb-jobb-joobba som gällde och på kvällen åkte vi hem till Sophia och Fredrik, Jonas kollegor (och Susannes faktiskt - Sophia jobbar ihop med henne just nu). Vi käkade gott, kollade på Idolfinalen och hade en urmysig kväll   .

_
Idag var det meningen att vi skulle köra Byggsök - äntligen - men Jonas är tvungen att prioritera skyddet med Frasse nu eftersom uppkörningen ligger i röret. Yaxxon ska få sig lite lydnad till livs på GRÄS (all snö försvann igår när det regnade och var 4 grader varmt   ). Grejen är att vi har ett gemensamt intresse men utövar det sällan tillsammans pga. Jonas arbetstider. Jag tränar en dag och Jonas tränar en annan dag eller på jobbet - inte så fränt alla gånger   . Nixx har ont i en framtass efter att ha sprungit som ett pucko i snö i veckan och får ta det lugnt några dagar   . Han är sjövild den där hunden och i fredags hade han ägnat sig åt att tackla Frasse med full kraft - trots ont i tassen - och blev vederbörligen mulad av pappa som konsekvens   . DÅ slutade han och donade med mer hälsosamma aktiviteter.

_
Annars intet nytt under solen. GLÖM INTE - ni som är medlemmar i SBK:s Malmöavdelning (+ ev bihang) - att anmäla er till klubbens traditionella annandagsfirande   ! Klubben bjuder på glögg, mat, tipsrunda, godispåsar de luxe åt alla barn OCH lotteri de luxe   ! Bland sponsorerna till lotteriet i år finns bl.a Vipdog   . Endera skriver man upp sig på listan på klubben eller mailar man kansliet och ber om att få bli uppskriven    kansli@sbkmalmo.m.se .

_
ANTAL STEG I TORSDAGS: 10 365
ANTAL STEG I FREDAGS: 9 084

ANTAL STEG IGÅR: 5 890

_
"Är det inte det ena ... så är det det andra."   


Av Nina Palm - 9 december 2010 07:35

Jepp. Det gör ju det även om man just nu skulle önska att det kunde stanna upp en stund   .

_
Hur som helst. Jag har uträttat 2 saker på min to do-list iaf   : jag har hittat en fin julklapp till Jonas och bytt batteri min stegräknare   .

_
Igår var det meningen att jag skulle bli med Ajfån men dessvärre hade Jonas kollega Wempa haft fräckheten att ta ut den sista Ajfån 4 som fanns i Telenorbutiken i förrgår   och vi får snällt vänta upp till 7 veckor innan telefonen levereras   . Nu tror jag inte att det tar så lång tid men man kan säga att min mentala förberedelse för att bli innehavare av ett jävulens påfund kom av sig de luxe   . Varför byta telefon? Jo min fina underbara helt vanliga mobil har en stor spricka i displayen efter ett smärre missöde   . Jahaja - var det inte du som att att du aaaaaaldrig skulle ha en Ajfån?! Jo så var det apselut men jag är flexibel vilket är en p o s i t i v egenskap   . Lite kappvändning har väl ingen dött av   ?

_
Igår kväll var det medlemsmöte på klubben med oväntat stor uppslutning   . Vi röstade med en stor gemensam röst för att - om centralstyrelsen så beslutar - att Schäfer-SM 2011 ska gå av stapeln i Skåne med Malmö som central tävlingsplats   ! ALLA tävlingsformer på en vecka på en plats   - officiella tävlingar dessutom! I IPO, svenskbruks, lydnad och agility   . Min goa vän Pierre W kom och informerade och svarade på frågor och gjorde det så bra att jag tror ALLA i lokalen var beredda att snöra på sig spikskorna direkt och sätta igång   . SHIT så kul det ska bli! Och jobbigt. Och mycket. Men kommunen är med på banan med kraft och kanske, kanske, kanske blir Schäfer-SM i bruks värt nåt på riktigt med ett sånt upplägg   .

_
Medlemsmötet leddes med den äran av Cina och vi började med en tyst minut för Anette - det värmde gott i hjärtat   .

_
Idag ska jag gå till frissan - äntligen - och fixa till gråa hår, utväxt och elände   . I övrigt vet jag inte vad som händer alls men det visar sig ju vad det lider.

_
"Ta inte livet för allvarligt - du kommer ändå inte ifrån det levande."   

Av Nina Palm - 7 december 2010 07:51

Nu har Anette lämnat oss. Den elaka sjukdomen vann kriget till slut och igår somnade hon in lugnt på Malmö Hospice med sina nära och kära omkring sig   . Vi har ju under en tid varit medvetna om vad som varit på väg att hända men när det nu väl har hänt inser man, att det inte går att förbereda sig. Nånstans bär man hela tiden på hoppet om ett mirakel.

_
Anette var en av de snällaste människor jag någonsin träffat och hennes charm och humor har lämnat avtryck hos alla som kände henne. Hennes kamp mot cancern har vi följt på nära håll och så typiskt Anette gjorde hon med sitt sätt att hantera sjukdomen - med öppenhet och mod - det lättare för oss andra att hantera allt det svåra. Idag minns vi alla tokigheter och alla skratt och är särskilt glada för att hon var med när vi träningskamrater träffades hemma hos Susanne i Svedala i höstas för god mat, för många skratt och för att sätta upp nya mål för vår träning  . Anette hade naturligtvis också mål för sin träning med Asti, tro inget annat. Lägre klass skulle hon ta och vi som finns kvar kommer att tillägna Anette varje framgång.

_
En av Gosias bilder på Anette från Marmalägret 2009, Anette tillsammans med alla lägerbarnen och med ett stort leende på sina läppar   .

  

_
Hej då gumman - vår egen tankspridda vattensköldpadda - du fattas oss   !

Av Nina Palm - 6 december 2010 09:53

Hur mysigt som helst att bli peppad när man är döende (vad annars?!) i en manlig förkylning   !

_
Idag är jag tebax i Gruvan och bortsett från 87 mail hade jag faktiskt inte nåt alls liggande på mitt skrivbord   . Love it!

_
Not som jag inte lovar så mycket är, att det verkar som att slutaren på vår kamera är kass och måste bytas   . Hmm. Ringde och kollade och fick veta att felsökning kostar 1 000 kr och ingår i reparationspriset OM man väljer att reparera = om man INTE reparerar så kostar det 1 000 kr ändå   . Satan! Nu förstod jag ju iofs att det skulle funka på det viset men det är ändå störigt. Kameran är ju 4 år gammal dvs. har uppnått antikvärde i denna digitala tidsålder ... Reparera eller spara pengar till en ny? Det är frågan   .

_
I lördags åkte vi ner till klubben för att träna lite med delar av Onsdagsgruppen - Vicky, Susanne, Lotta, Cina, Alex och Sabina. Vidrigt väder var det - betonggrå himmel, 0-gradigt och blåsigt   - men vi fick ändå lite gjort. Frasse fick sig ett par riktigt tjusiga civilsändanden till livs   och Yaxxon fick öva lite lydnad ... eller vad man ska kalla det   . Jaja. Han gjorde sitt bästa iaf och mitt projekt med att lära honom att backa rakt bakåt och verkligen följa mitt vänsterben börjar arta sig   . Krypandet gick bra med tanke på underlaget måste jag säga och skallet funkade helt ok det med   .

_
Sabina tog lite kort (hon har en fungerande slutare i sin kamera   )

_
Fritt följ och världens längsta svans   

_

Karamelltajm   
   

_
Kryp åt höger och ... ja en svans   
     

_
Igår hände nästan ingenting. Lugn hemmadag med en lätt måndagsångest som låg och lurade - ungefär som det gör när man har haft långsemester   . Jonas tog pojkarna på en långis i ösregn och en halvmeter blötsnö, jag städade och donade lite och sen fixade Jonas middag i form av supergoda pannbiffar, potatis och sås   . Tro tusan att han fick ryggskott igår kväll   . Lagom till 2 veckors tvångssemester. De har ett liiite annorlunda upplägg med sparade semesterdagar inom polismyndigheten   - man kan inte ta ut sparad semester när vill ta ut sparad semester t.ex under sommaren, julen eller under påsken utan den får man ta ut när ingen vill ha semester t.ex i början av december och tar man inte ut semestern brinner dagarna inne   . Fabulous! Det är lite som med grafikernas fack, fast tvärtom. Min fd sambo Kalles pappa sammanfattade det så här (på redig söderkis-dialekt): "Jo sörru - vi grafiker har världens bästa fack, de e så jädrans bra att alla tidningar numera trycks i Finland!"   Med polisfacket är det exakt tvärtom - våga vägra förmåner och ge helst bort alla vi har + några till! När förre ordföranden Jan Karlsen nu fick en skräddarssydd tjänst hos Rikspolisstyrelsen begriper man ju iaf sammanhanget   . En utomståendes betraktelse i all enkelhet   .

_
Skönt att vara ledig i vilket fall   ! Själv har jag 13 arbetsdagar kvar till min årliga julsemester på dryga 2 veckor   .

_
Har inga direkt planer för den här dagen mer än att jag ska fylla på mitt busskort, köpa medicin till Nixx och eventuellt ska jag hitta en julklapp till Jonas   .

_
"Det finns inget idiotsäkert, idioter är ofta genialiska."   

Av Nina Palm - 4 december 2010 10:26

Ungefär så spännande är livet sen ett par dagar tillbaka   . Det blev inget jobba alls för mig den här veckan *billigt o bra*.

_
Hur som helst. Bra iaf att jag kom iväg med Silver Bullitt i tisdags för både service och däckbyte   . Gosia kom och hämtade mig och pojkarna och körde oss till däckfirman/servicen så att jag kunde lasta dem dem direkt fvb till springa lös-stället för en rejäl runda   . Jag hasade fram i snigeltakt och Yaxxon och Nixx for runt som puckon enligt principen "ju djupare desto bättre"   . Det tog en timme att gå 3.6 km ...   . Men men. Ja sen blev det krig om en snöklump oxå - snöklumpar är viktiga saker - Nixx avgick med segern men det kostade en reva i örat   . Gammal är äldst.

_
I övrigt har jag passat på att handla ammoniak för sanering av både hem och fönster vid tillfälle   , ny skamgrimma för att överleva promenaderna med N och Y samt tankat bilen och druckit ca 22 liter te med honung i   . I övrigt har jag mest nannat, nannat och nannat en stund till   . Det hör inte till vanligheterna att jag är så här kass och det är häpnadsväckande tradigt att inte orka göra ett skit. Jag får tyvärr inte feber (inträffade senast i september 1993 när jag hade fått kampylobakter   ) och doktorn har förklarat för mig att det är därför det tar så lång tid för mig att bli "slemfri"   . MEN just idag - nu - känns det helt ok när man har underbara vänner som kämpar strider de inte kan vinna mot cancer   .

_
Just ja. I torsdags när Jonas var på julfest släppte jag ihop grabbarna Grus - lite spänning får man ju som ha i livet   - och naturligtvis började Nixx att muttra varpå Frasses svans intog periskopläge (eller mer periskopläge än vanligt kanske man ska säga   ). Tog en apelsin från fatet på soffbordet och larmade den i röven på Nixx som blev så tagen av förnedringen att han slank upp i soffan omedelbums och la sig   . Jag tror det tog 5 sekunder sen låg alla 3 i soffan och efter ytterligare några minuter nussade alla kanelbullestyle   .

_
Idag är tanken att vi ska bege oss ut med vovvarna för lite klubbträning. Jag vet inte riktigt vad jag och Yaxxon ska träna på men det är iaf skönt att komma ut en runda   .

_
Med lite tur blir det lite foton tagna iaf. Kameran är som en norsk blinkers har jag upptäckt; "fungerer, fungerer icke, fungerer, fungerer icke" och det blir nog reparation ändå   .

_
"Samvetet är det som gör ont när allt annat känns så bra."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards