Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under november 2010

Av Nina Palm - 10 november 2010 08:15

Igår efter jobbet åkte jag till sjukhuset för att hälsa på Vicky som är inlagd för att de ska hitta felet i hennes mage/tarm    och för att hon ska få i sig näring   , eller rättare sagt få behålla näring. Gosia, Dawid och Alexandra var oxå där och vi satt och gaggade om ditt och datt en stund innan Dawid och Gosia skjutsade hem mig   . Jag har tyvärr väldigt svårt för att vara på sjukhus, jag har sjukhusfobi och jag gör vad jag kan för att INTE titta in i salarna men kan som inte låta bli   . Men men. Man måste möta sina rädslor och andas genom näsan, så är det bara   . Vicky hade iaf fått lite mer färg på kinderna och var vid gott mod   . Tack gode gud för det!

_
 

_
På kvällen åkte jag och Röeeva upp och hälsade på Anette på Malmö Hospice    . Vi stannade där en timme ungefär, fikade och åt sjukt god sockerkaka och pratade om ditten och datten. En mysig stund med världens bästa Anette, eller vår alldeles egen vattensköldpadda (Marma 2009 - söt, simkunnig och lite trög   ).

_
  

_
Väl hemma igen var jag rätt trött - mycket sjukhus på en dag för mina klena nerver och obehandlade fobier   . La mig tillrätta på locket bredvid Jonas och var farligt nära att svimma redan vid 20-tiden   .

_
Idag är det tradigt gråväder i Malmö - en redig gronsdag faktiskt   - och efter jobbet väntar en tur till gymet och ikväll blir det gruppträning   . Får se vad jag ska träna på men det lutar starkt åt framåtsändande   .

_
ANTAL STEG I MÅNDAGS: 8 325
ANTAL STEG IGÅR: 11 272

_
I övrigt säger jag som Dr Phil:
_
"Count your blessings every now and then."   

Av Nina Palm - 8 november 2010 06:26

Först och främst   !
  

_
Ajamen VA!!!? SÅ kul - först Damallsvenskan till LdB FC Malmö, sen SM-guld till MFF:s U19-lag och nu DETTA   !

_
Sen Malmöpolisen på det som fångade den där galningen med pickadolla   ! Enligt tidningarna greps han i sitt hem ca 2 kvarter härifrån   .

  

_
Nu får vi bara hoppas att han inte heter Palm i efternamn med tanke på den här killens planer ...   . Han e alltså på riktigt! Riktigt på riktigt   .

_
Så ja. Mer blogg följer inom kort   !

_
Okej. Nån Elitkamel blev det inte igår - nej. MEN jag är som sagt inte helt nedbruten över det - det har hänt många tråkiga saker den sista tiden och människor jag tycker om har blivit så ledsna av olika anledningar att jag ända in i märgen kände "vad spelar det för roll?"   . Alltså kunde jag t.o.m köpa mig en bulle och en yoggi på vägen till Hörby och väl där brydde jag mig inte ens om vilken lott jag kunde tänkas dra   . Spåren gick på frosttäckta fält i strålande morronsol och jag tror det var bra att få spår nr 2, som vi fick   . Upptaget var skitdåligt - full rulle kanelbulle och så kolla lite hörnsnitslar på det innan Yaxxon valde ett klockrent bakspår - domarna hade rosa brillor på sig, helt klart, för jag fick betyg 6.5/7 för eländet   . Vi missade första apporten men sen gick det bra  och det 1 350 steg långa spåret tog 13 minuter    . För uppflyttningspoäng i specialen behövde vi en 7:a på uppletandet och det borde vi kunna få utan några större problem ... trodde JAG ja   . Yaxxon är normalt sett ganska duktig på sakletning men igår var det som att släppa ut en galen rodeohäst i rutan och det var rena turen att han råkade springa över tre föremål som han hade vänligheten att transportera in till mig   . Jag fick VRÅÅÅLA in honom tre gånger     - rodeohästar har tydligen nedsatt hörsel   - och ... ja. Vi fick betyg 6/6 och det var ju sjukt snällt för personligen hade jag nollat oss, utan att darra på handen. Det var inget uppletande i närheten av det Yaxxon höll på med   . Vi fick ihop 254,nånting i specialen och hade ingen chans på uppflyttning så jag bröt där. Hade lite att greja med hemma och dessutom verkade det hela dra ut på tiden - måndag idag osv osv   . Jag kan ju doktorera i högre klass efter drygt 103 starter med Shotti och Kajsa    och enda anledningen till att jag skulle ha kört lydnaden var nervositet och jag var inte det minsta nervös ... Kanske lite för lugn? Med tanke på att Yaxxon var helt galen   .

_
Hur som helst. Nu vet jag iaf vad vi ska träna på fram till vårens tävlingar:
1. Uppskärpning av Yaxxon även innan specialen - han behöver ramar och en tumme i ögat för annars kan det bli precis hur som helst ... DEN saken är klar   . Han kan både göra finfina upptag (tredje bakspåret nånsin igår   ) och prydliga uppletande och att det blev som det blev igår med hallaballoo deluxe beror enbart på att jag inte såg till att få honom i rätt "fil" - ajabaja mojjan   .

2. Spårkonditionen måste bättras på - han var väldigt trött på slutet av spåret. Strategi - 3-4 kortare spår med 5-10 min vila emellan + långa hårda spår   .

_
Nu tränar vi på och lägger till läge klass rapport + brukselitlydnaden, som han iofs nästan kan, och målet är alltså att köra både högre OCH elit till våren i spår + en uppflytt till högre rapport  .

_
Hmm. Vad har mer hänt? Jo i torsdags åkte vi ut i regn och storm och la hårda spår åt Frasse och Yaxxon   . Frasses spår var dryga 400 meter långt med en del klurigheter i och Yaxxons spår var ca 350 meter långt + klurigt. Båda grabbarna spårade med den äran och det kändes välmotiverat att fira detta på klubben med Frida och Yänta-tårta   .

_
I fredags visade det sig att vi jobbade halvdag och jag firade ledigheten med Pass 58 på gymet - genomkörning av hela överkroppen   . Efter gymet tog vi en långis med alla pälsarna, kvällen blev lugn och fin och avslutades med att Jonas åkte till jobbet för ett nattpass   .

_
I lördags var det träning med Gruppen   . Yaxxon fick 2 upptag som gick rätt dåligt och i lördags trodde jag det berodde på att det ösregnade när Cina gick ut dem och att solen, som torkat upp skogen i en halvtimme när jag väl släppte på hade gjort det svårt men nu inser jag ju att Yaxxon var i rodeoläge   . Han tog dem nämligen kanon när jag tagit in honom och talat om för honom vad som gällde   . Uppletandet som vi körde tävlingsmässigt gick däremot jättebra ... till ingen som helst nytta, visade det sig  .

_
Nu är det måndag och vi får se vad som händer och fötter   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 9 521
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 15 085
ANTAL STEG I FREDAGS: 12 408
ANTAL STEG I TORSDAGS: 10 290
_
"Hellre skitnödig än onödig."
   


Av Nina Palm - 4 november 2010 07:41

Igår blev jag för andra gången i mitt liv bortlottad från en tävling     . Iofs ska jag inte kvida för jag har alltså onödig tur i lottning MEN det hade ju varit kul med en chans till i högre innan jullovet   . På söndag ska vi göra ett första försök, jag och Kamelkungen och ...ja, högre är högre   . Känner mig inte direkt nervös eller så, iaf inte än - vi är klara för uppflytt men så är det ju det här med flyt- och hundfaktorn som spelar in   . Jag menar - spårupptag/spår kan han, uppletande kan han, lydnaden kan han (ev. är framåtsändandet lite svajjigt fortfarande) men så kan ju allt hända. Håll en tumme - please   !

_
I tisdags tog jag tag i min träning igen och Pass 57 blev powerwalk 11 000 steg. Jobbigt men skönt och Yaxxon och Frasse fick fysträning på kuppen för dessa pälsar tvingade jag att GÅ   . Yaxxon tar älgakliv och är van vid GÅ-träning medan Frasse, som har grym kondis och en massa muckler, har skitjobbigt med att just GÅ långt - han vill helst småjogga eller trava och det blir en del diskussioner om det   . På slutet gick han snett bakom mig och var väl så där nöjd när jag dessutom hittade ett utmärkt ställe för honom att klättra (inte skutta) upp- och nerför   . HA!

_
Igår var det träning med bästa gruppen och min plan var framåtsändande, tung apportering, inkallning med ställande med kommendering och skall. Som tur var bjöd Nina på lydnadsfika innan så att samtliga var i sockerchock när träningen började   . Iofs hade ju halva ligan tränat före samlingen men ändå. Hur som helst. Framåtsändandet gick riktigt bra och med lite flyt ska vi kunna få betyg iaf   . La ner riktningspinnarna efter 2 skick och lät linan löpa på marken och det gick bra, sista skicket var utan lina och även om det gick lite snabbare var det ändå kontrollerat   . Tunga apporteringen måste vi slipa på, framförallt stör jag mig på fördröjning med morr i gripandet och lite för stor variation i tempot in, MEN en 7-8 skulle jag nog ge utförandet själv. Inkallningen med ställande är helt ok och där kan jag tänka mig att en och annan bordercolliefascist skulle kunna dra för tempot (vilket jag då tackar gud för  - tempot alltså  ) och ibland kan det bli lite ett par steg för mycket MEN han står stabilt och har ett prydligt avslut. Skallet gick väl så där bra igår beroende på att Yaxxon fick syn på den där satans bollen    men normalt sett skäller han bra, sitter still och är tyst när han ska vara tyst. Möjligen kan man ha synpunkter på tätheten en del gånger. Hoppet gick bra igår, inga tjyvstarter eller så men sättandet på andra sidan hindret är ju inte det snabbaste som världen skådat   . Vi har en del att greja med MEN grunderna sitter där rätt bra tycker jag   . Efter liten fika rullade jag hemåt och inväntade Jonas och Fräset som hade jobbat kvällspass   . Sämsta passet det där - börjar 13 och slutar 22 - MEN det är ju inte så ofta det händer iaf   .

_
Idag ska jag ÄNTLIGEN börja jobba ner mina högar här på skrivbordet efter ett par veckor med förhandlingar och annat mög   , kaffet är upphällt och efter jobbet väntar en tur till gymet. Ikväll får vi se vad som händer men min tanke är nån form av fysträning för jyxen   .

_
ANTAL STEG I TISDAGS: 17 038

ANTAL STEG IGÅR: 9 039

_
"Det går inte att färga bort dumhet."   

Av Nina Palm - 2 november 2010 09:18

 Idag har jag startat dagen med sovmorron   . Jag sticker ju hemifrån vid 7-tiden normalt sett för att kunna flexa in så tidigt som möjligt för att kunna gå hem så tidigt som möjligt   . Idag jobbar Jonas oxå dag men han börjar 8 så han tog alla bären på tur imorse = mer tid för mig   . Dessvärre innebär det att jag får traska efter jobbet + ikväll   . Det sistnämnda är iofs självvalt eftersom 1. hundarna har fys på schemat idag 2. jag måste komma igång med min egenträning och det finns ju inget bättre än att göra 2 flugor på smällen   . Dagens hundfys: GÅ fort  och långt utan kissepauser .

_
Igår var det en rätt seg måndag   . Fick lixom inte tummen ur om  man säger så. När jag kom hem (via Ica) och hade rastat Yaxxon och Nixx var det som att nån hade dragit ur proppen ...   . MEN efter lite mat, fika och snack om Frasses stordåd på gårdagens träning   (spår - ca 1200 m med vägövergångar osv, platsliggning och skydds) spände jag vaderna och åkte ner till klubben för att hinna träna lite med min medlem av Y-fronten innan TS-mötet ...

_
... YAXXON

  

_
Stora delar av Onsdagsligan var nere igår - Susanne, Lotta, Vicky och Mattias, Cina och Sabina - och även lite annat löst folk, från Torsdagsligan och Familjen Rebuz bl.a.   Jag gick ut hårt och började med att visa våra urtjusiga vänstersvängar för Sabina ... not, har väl aldrig varit med om maken till toppad Kamel   . Här skulle jag visa hur fint han jobbar in med bakdelen i vänstersvängar och halter och hur jag lärt honom detta med bl.a klickern och korta ingångar och så kastade han sig in med jämfotahopp som gjorde att hans lalla hamnade på min högra sida   . Imponerande! Not   . Jaja. Framåtsändande med riktningspinnar och lina sen och det var ju inga problem med utskicken om man så säger   ... Körde ett par varv (med begynnande svettningar) iaf och sen tog jag bort pinnarna och lät linan löpa på marken och det gick väl rätt ok ändå. Krypet och skallet funkade fint men fria följet har ju haft bättre stunder om man säger så   . Cheezuzz! TS-möte sen och det gick förvånansvärt smidigt, det må jag säga   . Kul att ha lite framgångar att rapportera om tycker jag   . Efter mötet körde vi ett pass till och nu var det dags för tunga apporten, inkallning med ställande och fritt följ. Tunga apporten har fortfarande en tradig fördröjning i gripet MEN det krävs inget dubbelkommando iaf och i övriga delar var apporteringarna helt ok   . Inkallning med ställande verkar ha fallit på plats igen, han KAN ta ett par steg för mycket men det är ingen disaster som kräver dk en masse  . ALLT hänger på att jag får till ett bra (och sövande) inkallningskommando så att han kommer lite som en halvtrött ridskolehäst i kort galopp   . Andra passet fritt följ med blev bättre men inte bra, för mycket studs i kamelbenen tyvärr. Stod och tittade lite på Rebuz när han och Jalle kursade och de har blivit så duktiga   . Efter lite snabbsnack och så rullade vi hemåt och redan 22.30 var jag färdig för himmet och tackade för mig   .

_
Ikväll väntar alltså en hel del promenixande och ja - jag har lovat och svurit att vända hem om det känns det allra minsta i min höft   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 503

_
"Sätt dig inte på huk med sporrar på."   

Av Nina Palm - 1 november 2010 09:09

Igår var det action på Y-fronten må jag då säga   ! (tack Christine för begreppet   )

_
Jo alltså va ...   :
_
YAZZI och Berith fick sitt tredje förstapris i lydnadsettan = LP1 och en pallplats   !
  

_
YÄNTA och hennes matte Frida debuterade i lydnadsklass 1 och smockade till med ett förstapris direkt och pallplats - *kabang*    :
  

_
YOHNSSON och Vicky blev uppflyttade ur appellen   :

  

_
Ja och sen var ju våran ESB med sitt bihang Bosker-Nina    oxå ute och fick ett förstapris deluxe i lydnadsettan med 191 poäng och vann sin grupp   !

_
ESB = THELMA

    

_
Själv kommenderade jag 17 lydnadsettor (tack gode gud att 2 uteblev och att 1 hade lämnat återbud   ) och var rätt mör efter det kan jag säga ... man blir pretty less på att höra sin egen röst   . Har kvarstående aggressioner för att det blev så många när jag klart och tydligt sagt att jag MAX skulle ta 15 pga lite krämpor här och där   . MEN det viktigaste var ju ändå att alla tävlande fick en bra dag och jag tror vi slog nån form av rekord för INGEN av hundarna gick upp på platsen   . Inte vanligt i lydnadsklass 1   .

_
Väl hemma hade jag inte hunnit/orkat med att rasta och träna med Yaxxon som jag hade tänkt så Jonas packade samtliga dårar i bilen för långrunda och lite fys (springa/gå i råterräng) medan jag tog en timme på lilla visaren   . Lugn hemmakväll var väl ungefär vad jag orkade med   .

_
Idag får vi se vad som händer, det är TS-möte ikväll så jag får väl springa in om där en runda .

_
Nu är stegräknaren på igen - fr.o.m idag - och min plan är att komma igång med träningen av mig själv för 3:e gången i år  . Får se vad som hinns med i afton.

_
Kul grej jag läste på FB:
_
"Barn sover inte - de ligger på laddning."   


Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards