Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under oktober 2010

Av Nina Palm - 7 oktober 2010 08:27

Jepp. Igår på klubben när jag satt och lovordade min telefon som jag hoppas aaaaldrig ska gå sönder eftersom jag känner ett extremt inre motstånd mot företeelser som Iphone, touch, android, GPS, joystick och BMW (eller sammanfattningsvis: Djävulens påfund)   ... så tappade jag telefonen i golvet och den fick en spricka i displayen   . Satan   ! Telefonen funkar och jag kan se vad som står på skärmen men på ett ytterst obehagligt och ödesmättat sätt har orden "i december blir du med ajfåån, i december blir de med ajfåån ..." börjat ringa i öronen   . Jonas får byta telefon på sitt abonnemang då nämligen   . Jaja - den dagen, den sorgen.

_
I övrigt hade jag en rätt bra dag igår om man bortser från x antal muntliga förhandlingar   . Har bara en dom + protokoll att kvar att skriva och det är ju iofs ganska lättsamt men ändå lixom   . Jonas var på rättegång i Hässleholm igår och när han kom hem bestämde vi oss för att sticka till Pers Krog och käka fondue   . Det var 100 år sen vi var ute och åt och fondue är både mysigt och gott även om det är lite 70-tals hillbillie-varning på det   . Efter middan åkte vi med Frasse och Yaxxon till klubben för att träna lite   . Jonas höll på att dona med Röeevas nya telefon - en Iphone 4   - och medan de höll på att gaffla runt där inne tillsammans med Susanne, Nina, Chrille och Lotta tog jag ut Yaxxon för att dona lite med framåtsändande, fritt följ, kryp, skall och hopp   . Hade varken lina eller pinnar med mig till framåtsändandet så det var ju bara att lita till min egen förmåga att styra Kamelkungen och han var faktiskt jätteduktig (återigen - inga vittnen   ). Vi körde bara på ett håll och "vilade" när vi gick tillbaka och ... ja. Det börjar helt enkelt se riktigt bra ut   . Trav ut från mig, tempoväxling till gå strax innan gruppen - rakt och snyggt allting. Han går med öronen bakåtvända och kommer som en oljad blixt på inkallningarna ... MÅTTE detta nu hålla i sig   ! Han kom lite snett ett par gånger men då stannade jag honom, gick fram och flyttade honom så att han stor på rätt håll, ställde mig 7-8 meter bakom och så fortsatte vi. KUL! Fria följet satt som en smäck för tredje gången i rad   . Jonas kom ut när vi höll på och han tyckte oxå att det såg väldigt bra ut, en helt annan attityd och en annan balans än förut   . Krypet gick hyfsat bra även om han har en tendens att tränga mig lite fortfarande   . Han ligger i rätt position hela tiden men lutar sig lixom mot min vänsterfot på ett rätt oskönt sätt - funkar ju nu när vi bara ska rakt fram men sen när det dags att börja svänga vänster är det ju inte så bra kanske   . Körde sen skall med kommendering och då blev det hallaballoo med kraft ett tag men - gör om, gör rätt   . Vi avslutade med hoppet med kommendering och där kastade han sig fram på Jonas "kommendera" för att omedelbart kasta sig tillbaka i sittande när han insåg att det inte kommit nåt kommando från mig - sånt gillar jag så jag belönade honom faktiskt där, för beslutet att inte sticka på impulsen   . Körde ett hopp sen, hela momentet och det gick bra förutom en störig ljudeffekt vid avslutet/ingången   .

_
Sen var det Frasses tur att öva lite och han var ju laddad som .. ja   . De körde två bra hopp där Frasse inte tog avstamp på hindret, fortsatte med ett fritt följ som var väldigt snyggt men som kunde ha varit liiiite mer i balans    (ser ingen vits med att hunden är superspeedad i det momentet för då blir det gärna onödiga fel som inte väger upp "looken" lixom ...). Till sist taggade Frasse ner iaf och fick en kraftigt förhöjd medvetandegrad - sanslöst, slog det mig, att han är TYST trots varvtalet   . Kryp sen och det gick stundtals riktigt bra och stundtals blev det ... ja, vad det nu blev   . Det gäller att Jonas hittar tempot där helt enkelt och det tar ju ett tag innan man är helt säker själv. Efter lydnadsträningen blev det inskick/bevakningar, först på Jonas och sen på mig. Jag fick en tass i magen och det är ju ett fall framåt med tanke på att figgen på uppkörningen fick hela 6 smockor med Frassefossingarna   . Hur som helst tass = korrigering och gör om, gör rätt och belöning  . Frasses träning avslutades med att jag körde fritt följ med honom + lite kryp med klicker och godis så att Jonas skulle få se själv, från sidan lixom, hur fint han kan, Tjyvfångaren   .

_
Väl hemma var jag rätt trött och gick o la mig tidigt för att orka upp idag   . Jonas tog en tur med Gråbenen   innan han landade på locket.

_
Just ja - körde Pass 55 på gymet i tisdags, ett lätt ben-, vad- och magpass som kändes riktigt bra även om jag fick Barilla-ben på kuppen   .

_
Idag kommer Sebastian och vi får se vad som händer och fötter.

_
ANTAL STEG I TISDAGS: 9 275
ANTAL STEG IGÅR: 15 439

_
"Den som vet mest tror minst."   


Av Nina Palm - 5 oktober 2010 10:00

Frasse och Jonas är inne i ett tjyvfångarstim nu kan man säga   ! Inatt åkte hela 5 pers i spjället (varav 4 togs i klump efter exakt 1168 meter tätortsspår   ). Tidigare i veckan har 2 tjyvar infångats och utslaget på en veckas arbetspass är väl 7 stycken bovar en hyfsad statistik    ?! Man kan säga att allt ältande, klurande och donande med spåret har gett fantastiskt resultat   ! Frågor på det - nån   ?

_
Igår fick jag en ovanlig jobbchock   . Traskade i godan ro mot Gruvan och tyckte väl att jag mötte ovanligt många förvaltningsrättsansikten på vägen (ibland undrar jag över min reaktionshastighet .. verkligen alltså  ) och när jag väl skulle stämpla in slog det mig som en blixt från klar himmel: VERKSAMHETSPLANERING   ! Det var bara att vända och gå mot Slagshuset på andra sidan stationen och verksamhetsplanera anno 2010   . Hightech så det räckte med flera små bord utrustade med laptop som man skulle skriva meddelanden, svar på frågor och diverse floskler på (VPL = floskelmästerskap in my book s.a.s.) Lite coolt att Erik Blix var vår guide genom dagen och att det kom en redigt entusiasmerande föreläsare - Manuel Knight - i ämnet prestation   . Han är inte helt svenskt lagom i sin framtoning    och det var en del som tyckte det var olämpligt att han, som fd. amerikansk elitsoldat som deltagit i en del okända och kända konflikter, föreläste för just Migrationsdomstolsmedarbetare. Den synpunkten tyder - enligt min mening - på, att man inte riktigt fattat budskapet, som INTE var *let's shoot some irakies*   utan: "execute or evacuate" och "if you want corn, plant corn"   .

_
  

_
Kul kul. På det hela taget en bra dag tycker jag men tyvärr lite för lång min hjärna   . Väl hemma väntade nyrastade vovvar och kaffe och det var ju inte så dumt alls det   . Försökte sova en stund men jag var alldeles för rastlös för det och för lat för att göra nåt annat ... irriterande känsla. Så - gårdagskvällen kommer att gå till historien som ... nä, den kommer INTE att gå till historien alls faktiskt   .

_
I söndags tog en jag en lugn morron med Dr Phil, fika och en tur till solariet   . Vid 14-tiden åkte jag ner till klubben för att träna lite lydnad med Yaxxon, Torsdagsgruppen var på utgång just när jag kom, så det var rätt öde där nere om man inte räknar agilitykursen som var igång   . Körde ett riktigt bra lydnadspass med ytterligare en fullträff (den andra i rad) i fria följet, bra inkallning med ställande och - framförallt - ett par riktigt tjusiga vändor framåtsändande   . Typiskt att det händer när man inte har ett enda vittne   ! Nu lär ju Susanne Bindefeldt Leijon få massor av aqua på sin kran   (jepp - tack vare Susanne stundar onsdagsgruppsparty   ). Hur som helst så la jag ner riktningspinnarna i gräset så de inte syntes redan andra omgången + att jag släppte linan och kunde styra upp Kamelkungen med rösten och det kändes bara så gött   . Trav ut, gående strax innan gruppen - rakt och lugnt - blixtsnabba inkallningar när jag passerat gruppen med 10 meter   . När jag var klar med min träning kom Sabina, hennes mamma och Khan ner en runda till klubben   . Herregud så fin han är   ! Värsta lilla busen och jäklar vad han högg efter min hästsvans   . Visade ett par små droppspår med gotteslut och han spårade jättefint, den lille bumlingen   . Gosia och Ajaxx dök oxå upp så småningom och visade Sabina momenten i lydnadsklass 1 och appellen - bra där, svårt att läsa sig till   . Ajaxx var jätteduktig och exakt så busig som man ska vara när man är 7 månader   . Ajaxx fick avsluta dagen med att leka "snälla ta min boll eller dra åtminstone i snöret pucko" med Khan som i sin tur lekte "jag ska ta dig din rackare, vänta bara - får jag inte tag på halsskinnet eller benen så tar jag svansen"   .

_
När jag kom hem väntade tvättid, inköp av superfina vinterdäck på originalfälgar till Djävulsmaskinen (tack gode gud för Blocket   ) och lock-koma för mig   men jobb för Jonas och Frasse   . Nu ska vi bara sälja av de 8 däck vi har "över" efter Volvon ... annars blir det ingen julafton för oss   . Jaja. Det ordnar sig med det oxå   .


_
Idag ska jag gyma benen efter jobbet och så får vi se vad som händer ikväll   .

_
STORT GRATTIS till Y-bisen Yo-Yo (AKA Ronja) som klarade mentaltest för korning i helgen med superfina 506 poäng   !

_
ANTAL STEG I SÖNDAGS: 10 463
ANTAL STEG IGÅR: 12 774

_
Avslutningsvis säger jag som Manuel Knight:

_
"If you want corn, plant corn"   

Av Nina Palm - 2 oktober 2010 19:03

 Idag har vi varit och spårat i skogen - jag, Gosia och Boxer-Nina (vi frotterar oss gärna med eliten, jag och Gosia   ). Sökisarna träffade vi tillsammans med Irene på Husvagnsparkeringen senare för lite grillning och socialt samkväm   .

_
Ajaxx var först ut i ett teknikspår - vinklar, vinklar, vinklar - och han var så dutti så   .

  

_
  

_

_
   

_
Thelma fick ett jäääättelångt spår som hon bortsett från ett något förvirrat upptag klarade hur fint som helst - med spetsar och allt      .

  

_
  

_
  

_
  

_
Yaxxon fick 6 upptag han - han började med sitt andra bakspår i livet   - men sen gick det bra och vi är på G mot stabilitet och nu är det bara jag som ska fixa till rutiner, balans och vara konsekvent   .

_
   

_
   

_
     

_
Ja och igår kom halsbandet från www.mach.nu   . Jag LOVAR att man kan beställa exakt prick vad man vill från Mari på Mach   ... jag hade väl ALDRIG trott att jag skulle få kameler broderade på Kamelkungens första snygghalsband   .
  

_
   

_

Efter bra sakletning   , budisar, mys med alla goa' vänner   och så, tog jag en andra långrunda fär dagen (började med en när jag kom till skogen   ) med alla Hobbisarna   . Stegräknaren står nu på 15 134 steg   .

_
Triss i hjärtegryn       .
 

_
Nu blir det locket och goood hämtmat som Jonas är iväg och fixar och imorgon har vi lite spännande uppdrag att utföra av både det ena och andra slaget         . En liten blogg-cliffhanger bara så där   .

_
Igår körde jag Pass 54 på gymet   - en övning x 3 set för alla "delar" av överkroppen och man kan säga att det känns idag   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 9 204

_
"En lycklig kvinna saknar bekymmer. En harmonisk kvinna har lärt sig att leva med dem."   

Av Nina Palm - 1 oktober 2010 08:59

Igår blev vi med filmkanaler   ! Vi hyr ju rätt många filmer = dyrt = smartare att ha film på TV:n för färre pengar   .

_
Jag svimmade på soffan en stund innan jag tog mig samman och tog en powerwalk med Kajsa och Frasse   . 48 minuter i full rulle blev det och dryga 7000 steg =  Pass 53. Nu är jag inne i ett stim - jag känner det - och efter jobbet idag ska jag till gymet   . Det gäller att smida medan järnet och allt det där   .

_
Ikväll hoppas jag på lite fredagsmys innan Jonas åker och jobbar   . Ja och sen ska jag mecka en Blocket-annons för 8 st Volvo V70-däck oxå ... Familjen Palms Däckservice   . 4 sommardäck och 4 vinterdäck med dubb - allt på alufälgar. Tjohoo! En dag ska jag skriva en bok om våra däckbravader   . What not to do when you shoppar ny bil ska den heta   .

_
Imorgon väntar träning i skogen med gruppen och tanken är att jag ska köra upptag, upptag och lite upptag till med Yaxxon + uppletande/UT-skick   . Hoppas att det fina krispiga höstvädret håller i sig så jag kan avsluta det hela med en långrunda med alla Hobbisarna   . Iofs blir det långrunda oavsett väder men det är ju lixom mer njutbart att gå i skogen om solen skiner och om man slipper regn, storm och hagel   .

_
Sen TROR jag att Yaxxons nya fina broderade läderhalsband från Mach kommer med posten idag    .

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 435

_
"Om du mår bra, oroa dig inte - du kommer över det."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards