Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under oktober 2010

Av Nina Palm - 20 oktober 2010 08:30

Igår var det andra dagen med Diklofenak mot min onda höft och ordern var VILA (med tillägg av ett kärleksfullt "FÖR JÄVELEN"   ) och ... ja. Väl hemma kunde jag ju konstatera att hundarna behövde ut och röra på sig vilket är svårt att kombinera med VILA av mig själv så jag tog ut dem en och en till bilen för att åka ut och låta dem springa medan jag mer eller mindre skulle stå stilla  . Det blev mindre stilla än vad jag hade tänkt   för det var faktiskt en helt underbar höstkväll, jag hade pannband på och min tjocka dunjacka + mysbyxor , det var lixom upplagt för att strosa runt (på plant underlag)   . Hur som helst, Hobbisarna var lyckliga och det gjorde varken från eller till för min höft   .

_
När jag kom igen var klockan halv 7 och i brist på annat satte jag igång att sammanställa flockens MH-protokoll  , förde lixom över dem på ett och samma "papper" och det var intressant tycker jag. För den som är intresserad finns totalprotokollet avseende flocken på Köpenhamnsvägen HÄR. De är rätt lika bortsett från att Frasse inte jagade och att Nixx hade bry med dumpen (det kan ha berott på att den flög upp när han hade rumpan emot den - sånt som händer) och behövde mer tid för att komma över det vi brukar kalla för det stora Fristads-intermezzot   .

_
Idag ska jag föredra hela 27 mål för domstolen (domare + 3 nämndemän) och det är liite överkurs kan jag säga ... Det är en del mål, förmåner och diagnoser att hålla reda på   . Har gått igenom allt nu och bara det var ju en pärs   . Kul att det blev ett par bifall bland förslagen  .

_
Ikväll väntar träning med gruppen som mest lär innebära att jag sitter på min lalla och agerar självutnämnd expertpanel   . Vaknade iofs imorse och märkte att värken var borta   men den kom tillbaka igen efter en stund   , fast jag tycker faktiskt att det känns liiite bättre idag   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 9 673

_
"Samvetet är det som gör ont när allt annat känns så bra."   

Av Nina Palm - 19 oktober 2010 08:05

 ... föddes Onsdagsgruppens senaste medlem Neah som vid ankomsten var 49 cm lång och vägde nästan hela 3.2 kilo   .

_
  

_
STORT grattis till Catta och Magnus   !

_
Det får man väl säga var the grej of the day igår eller hur   ?

_
Annars tycker jag mest det var mega-måndag på alla vis, hade vissa planer på att åka iväg och träna med Yaxxon på kvällen men tyvärr satte en rätt rälig smärta i framförallt vänster höft stopp för det   . Asså va e de frågan om??!! Axeln i vintras, hälsenorna och ryggen o somras och nu detta   . Jag är inte mycket att ha känns det som just nu   . Hur som helst. Min pappa har ju pga artrosutveckling fått byta ut båda sina höftleder och har dessutom en degenerativ ryggsjukdom som heter spinal stenos vilket även min goa kollega M har - exakt samma kombination - och jag anar väl att jag är predisponerad för i vart fall artros men inte fasen kan sådan smärtan från det komma så plötsligt   ?! Jag tror jag stod och gick för många timmar i söndags och att jag har fått en överansträngning/inflammation i höften helt enkelt. Igår började jag käka en kur Diklofenak, som jag hade hemma. Det är ju där man börjar ändå om man går till doktorn och så får jag fixa en tid hos doktorn om det inte går över med medicinen. Diklofenak = antiinflammatoriskt, smärtstillande och man blir inte lullig eller så av dem   . Det var mest synd om mig i hela världen igår   . Patetiskt - jag vet   . Jonas var inte hemma (och kommer inte att vara hemma ikväll heller pga ett 3:e kvällspass på raken), jag frös, hade ont och visste inte hur jag skulle sitta eller ligga för att slippa ontet    . Hundarna fick ingen kul kväll - hasade mig runt parken bara   .


_
Nu hoppas jag på att medicinen kickar in med kraft idag så jag i vart fall kan ligga och sova som folk i natt   . Ja, sen skulle Catta skicka fler bilder på lilla Neah och det ska ju bli kul   . Neah betyder - enligt Catta, som är grekiska - nyhet på grekiska och det är ju bara så passande och dessutom ett vackert namn   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 971 (a woman's gotta do what a woman's gotta do   )

_
"Logik är ett systematiskt sätt att komma fram till fel slutsats på ett övertygande sätt."   

Av Nina Palm - 18 oktober 2010 08:14

... försvann igår när jag hade ägnat stora delar av kvällen till att fixa med bilder, att komma ihåg vad som hänt och - framförallt - att stava rätt   . Stava är inte det lättaste när man är trött som en V70 med 140 hästars motor i uppförsbacke   .

_
Okej - nytt försök nu alltså   .

_
I lördags startade vi dagen med att MH:a Frasse Tjo Fräs   . Lägligt nog tog batteriet i Susannes filmkamera slut prick när Frasse skulle MH:as   MEN hon hade back-up med sig i form av  vanlig kamera så lite bilder blev det och Rebuz matte Maria tog oxå kort   . Frasse gjorde ett jättefint MH tycker jag, även om han inte jagade lilla bytet och det sammanfattande omdömet blev att han är social, glad, mkt livlig, lekfull (mkt social kamp) och modig   . Ja så hade han ett suveränt gripande oxå   . Det här med att han inte jagade beror så klart lite på att han är 6 år snart och inte får jaga men mestadels på att han inte har så stor jaktkamplust helt enkelt (det står det i L-test protokollet oxå faktiskt). Frasses MH-protokoll finns att läsa HÄR.

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
Rebuz och Änzo gjorde oxå sina MH:n och var så duttia' så   . De sammanfattande omdömena var smickrande och beskrivaren Conny gratulerade Irene (knappt stolt alls   ) till ett fint avelsresultat   . De var väldigt coola och orädda, hade fin kamp båda 2 och en hel del humör   .

_
Efter en minut på lilla visaren hemma på locket åkte jag ner till klubben för att träffa Jessica (www.yrlabus.se) som jag bett om hjälp med Kamelkungskokografering   . Jessica tar makalöst fina ögonblicksbilder och porträtt   . Så här blev korten:

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
Å så klart lyckades en klassisk Kamelkungsingång inklusive liiiten pinne fångas på bild oxå     

  

_
Som sagt - vill ni ha fina bilder tagna så kontakta Jessica  Sjöö !

_
Efter fotograferingen passade jag på att träna lite och det blev tunga apporten, fritt följ, kryp och skall   . Yaxxon hade en helt ok dag på jobbet tycker jag och tunga apporten artar sig faktiskt riktigt bra ... till slut   . Jonas och Frasse körde en runda skydd med Magnus med fokus på bevakningar exklusive boxning   . Det såg bra ut, nån liten miss blev det ju så klart men på det stora hela gick det bra   .

_
Efter kokografering bar det av ut på runda med alla bären inför kvällens paaarrty   . Inte vilket paaarrty som helst utan Onsdagsgruppsparty i Svedala   . Susanne hade tagit tag i det hela och som vanligt var det hur mysigt som helst att äta gott tillsammans, snacka och gå igenom våra mål som vi satte i januari 2009 och så - of course - sätta upp nya mål för 2011   . Lotta antecknade allt i sin lilla Blåa Bok och det ska bli kul att uppdatera sen och se vad som hände  . Tyvärr fick vi åka hem mesigt tidigt    eftersom jag skulle upp igår och vara testledare på MH i Skanör Falsterbo   .

_

8 hundar skulle MH:as - en springer spaniel, en sheltie, en boxare, 2 schäfrar (Özina och Öca-Ica   ) och 3 mallar och dagen flöt på bra, alla vovvar fick känd mental status och blev godkända på skotten   . Ö-töserna som inte tävlas eller tränas för bruks men lever aktiva liv på annat sätt (shit så fina de var!) fick det att klia i fingrarna på beskrivaren - härlig social kamp, trygga, stabila och modiga hundar med nerverna på plats   . Vi får hoppas att de anmäler sig till spårkurs - som de har planerat - för jag tror där finns en del kapacitet att ta vara på   . Jag ska peppa Özinas (Shivas) husses Stig när han kommer hit till jobbet och hälsar på   .

_
När jag väl landade på Köpenhamnsvägen var jag bortom helt slut i rutan kan jag säga och efter en sväng med dammsugaren (var bara tvungen   ) svimmade jag en stund   . Jonas hade varit ute med hundarna innan han stack till jobbet vid 16-tiden (tack gode gud   ) så det var inga måsten på agendan förrän senare på kvällen   .

_
Annars kan jag berätta att den MH:ade polishunden fångade en bov inatt efter spår   ... och att Jonas fick ett 16 timmar långt arbetspass   , han skulle ha kommit hem strax efter 2 inatt men landade inte förrän vid 8-draget imorse   . Nu får de ju betala "säkerhetslediga" timmar själva    så dagens pass, som skulle ha varit 13-22 blir 16-02 istället ... Tidigare kunde de helt enkelt börja några timmar senare på schemalagt pass för att få tillräcklig vila (man vill ju inte poliser som åker omkring och somnar bakom ratten lixom). Polisförbundet är enligt min uppfattning ett fantastiskt fack ...   ! Och myndigheten har sjukt lojala medarbetare   .

_
Ikväll får vi se vad som händer   .

_
ANTAL STEG I FREDAGS: 7 306

ANTAL STEG I LÖRDAGS: 11 061

ANTAL STEG IGÅR: 15 652
_
"Om du har charm behöver du inget annat. Saknar du charm, spelar det ingen roll vad du har i övrigt."   


Av Nina Palm - 15 oktober 2010 08:45

I onsdags fick vi den briljanta idén att jag skulle försöka få ledigt en dag för att åka till Ullared och shoppa kläder till Sebastian - ungen har vuxit ur ALLT   . Nu har han ju iofs att brås på för hans pappa är ju inte direkt liten men ändå ... 10 cm på drygt ett halvår flabbar man inte åt   . Stig Helmer-längd på ALLA byxor   .

_
  

_
Hur som helst. Jag fick ledigt igår - bara så där - och alltså tog vi Djävulsmaskinen uppåt Västkusten för att besöka det beryktade U L L A R E D   .

_
   _
Jag har bara varit där en gång förut, närmare bestämt sommaren 2000 när jag och min kompis Catharina var på väg mot SM i Göteborg. Den gången fick jag sån panik av folkmassorna att jag gick in, såg kaoset och flydde fältet inom loppet av 15 sekunder och det enda jag fick med mig var en påse chips och en tub räkost (som sedermera försvann under ytterst mystiska omständigheter från kylen i Husvagnen som gud glömde ... vilket då är en HELT annan hístoria   ). Precis som hemsidan hade utlovat var det ingen kö in i butiken iaf *puh*   och dessutom fick vi både p-plats och kundvagn direkt   . My god va me grejer det fanns! Många redigt himska' grejer (va sägs om knallrosa underkläder för vuxna kvinnor med Hello Kitty på  t.ex.  ?!) och ... ja. Men bland det mindre stilfulla fanns det riktigt fina, diskreta barnkläder och Sebastian fick en helt ny garderob som han kan kombinera med de grejer han har (och som passar   ) sen innan   . Gött! Det som var allra roligast ändå var att kolla på folk ... jösses alltså, det var precis som på TV   och vår kundvagn var ju rena skämtat i jämförelse, riktigt patetisk faktiskt   .

_
TV-programmet har säkert bidragit en del till deras business och det fanns Morgan- och Kjellgrejer all over the place   :
_
Morgantrosor (som vi köpte i present till Jennifer)
  

_
Morgan-tröja (som vi inte köpte - nej  )
  

_
En Kjell-collection fanns det oxå   

  

_
Eftersom vi annonserade utflykten på Facebook fick vi beställningar redan i jämnhöjd med Helsingborg, beställningar som naturligtvis verkställdes - dock med allra största diskretion   .

_
På vägen hem åkte vi in om familjen Jarny i Bara och levererade Jennifers fina partytrosor   .

_
Det var det om detta. Idag har jag en helvetesdag på jobbet och ska strax ner och tugga mig igenom 11 mål och i eftermiddag väntar 2 förhandlingar ... varav den sista börjar 15.30   . En FREDAG lixom!!   

_
Imorgon väntar MH för Frasse Fräs, Änzo och Rebuz    . Kan ju bli spännande   .

_
ANTAL STEG I ONSDAGS: 9 610
ANTAL STEG IGÅR: 9 445

_
"Varför skjuta upp till morgondagen det du kan skjuta ner idag?"


Av Nina Palm - 13 oktober 2010 07:56

Vädret verkar ha en formtopp de luxe, en underbar höstmorron till   ! Synd bara att man inte sparat lite fler av årets semesterdagar   . Så är det vara ha-galen   .

_
Igår. Ja alltså - lämnade in mina stövlar på klackning och sulning och det visade sig att jag inte var direkt ensam om den idén för stövlarna skulle ju då inte bli färdiga förrän nästa onsdag   . Jag är inte ju inte så sko-ig av mig och ... ja, det var bara att hutta sig iväg och köpa ett par nödhapåjobbetskor   . Styrde kosan mot Din Sko för att försöka hitta ett par snygga (vilket f.ö. gränsfall blivit ett mission impossible i den affären numera - vad ÄR dealen med att alla skor verkar vara avsedda för "working girls"   ?) och hyfsat billiga skodon. Hittade ett par jodphursliknande boots iaf och det enda som saknas nu, upptäckte jag imorse, är ett par sulor eftersom de är lite för stora ändå   . Storlek 38 är inte alltid storlek 38, tydligen   . Iofs har jag har storlek 37 ... men ändå   . Är man 177 cm i strumplästen ÄR storlek 37 varken funktionellt eller snyggt ...

_
  

_
Jaja. Väl hemma fixade Jonas middag - spugatti och föffäfås (som Fannys kompis Daniel sa när han var liten   ), parmesan och så shit-up (Daniel igen  - det betyder ketchup ) för mig, övriga i familjen är såpass kultiverade att de anser att ketchup är ett djävulens påfund i alla matsammanhang förutom när det serveras korv i bröd eller med makaroner och ev. tillsammans med hamburgare och pommes   .

_
Jonas och Frasse hade varit på hundträning hela dan i Landskrona med Vicky och hennes kollegor ...

_
  
... så jag bestämde träff med Gosia nere på klubben själv   . Tog med mig Yaxxon och Nixx. Efter lilla javat var det dags för Lilla passet intervallträning (nu jävlar i helvete!) för Yaxxon och han sprang på så fint så   ! Han behöver inte många galoppsprång för att ta sig dryga 100 meter den killen ... sjuka grejer, jag lovar   . Han höll samma fart till både Gosia och mig och det väcktes en tanke kan jag säga ...   . Efter intervallerna gick vi av honom och sen blev det lätt stretching som han faktiskt verkade tycka var ganska mullig   .

_
  

_
Efter lite fika till och vädring av lille Ajje-Bajje    körde vi de snabba momenten igen - tunga apporten och inkallningen med ställande - och det gick faktiskt ganska mycket bättre än sist   . Donade lite med belöningen i tunga apporten och det verkade - igår - funka bäst med kamp med apporten faktiskt   . Inkallningen gick oxå bättre men jag börjar ju seriöst att undra över hur Kamelkungen är skapt ... Jag lackade ur på för många steg ett par gånger   och ändå kommer han som skjuten ur en kanon varje gång jag kallar   . Själva inkallningen är dessutom gränsfall i behov av medicinering så deprimerande är den   . "Hit" (med "ja' tyar ente mer Karl-Oskar"-känsla).

_
  

_
Nixx fick träna lite lydnad han med och det var ju vanlig ordning hellre än bra - gränslös entusiasm och nästan rätt eller ganska fel   . Jaja. Han ääälskar fritt följ så det grejade vi med en stund + kryp, hopp och hopp-stå   . Tokfrans! Kajsa och Frasse fick sig en omgång med Furminatorn i förrgår och igår var det Nixx tur   .

_
  

_
Väl hemma landade jag på locket för lite mys innan nannedags   .

_
Ikväll väntar träning på klubben med gruppen   och jag har en plaaaan. Bara en sån sak   . Imorgon är jag ledig och jag och Jonas ska på utflykt - återkommer till detta ... eventuellt  .

_
ANTAL STEG IGÅR: 12 631

_
"Jag har aldrig låtit min utbildning störa mina studier."  

Av Nina Palm - 12 oktober 2010 07:53

Veckorna rullar på och idag har jag föga att förtälja   . Efter jobbet igår körde jag Pass 56 på gymet - hela överkroppen - och det kändes riktigt bra faktiskt   . Ännu bättre kändes det när jag råkade hitta en våg att ställa mig på för att se att jag är tillbaka under 70 kilo i vikt   . Det har sina sidor att sitta på lallan och vila i över 2 månader   . Fluffifluff både här o där   .

_
När jag kom hem vankades vovveservice the short version eftersom de hade varit på en rejäl runda i krispvädret med ledig Hussa tidigare på dan   . Jonas och Sebastian kom hem så smångingom, vi käkade middag och sen blev det vad som i kontaktannonser brukar kallas "en mysig hemmakväll"   .

_
Det hände inte så vidare värst mycket igår mer än att jag efter att ha blivit arg som ett bi efter att ha läst en artikel i senaste Brukshunden (nr 5)     via Pierres blogg fick tipset att läsa en dementi eller ett klargörande som hette duga   . Vi får ju i sanning hoppas att reportern som fick i uppdrag att intervjua Leif Carlsson om projektet Schämall aldrig någonsin mer får författa nåt "faktaalster" utan för återstoden av sin anställning blir placerad på annonsavdelningen eller liknande. Det kan ju inte höra till vanligheterna att en person som blivit intervjuad blivit missförstådd och felciterad från första till sista bokstaven   . Inte snyggt att Brukshunden publicerade artikeln från första början utan att först bereda - i det här fallet - Försvarsmakten möjlighet att bemöta de påståenden som Leif Carlsson dessutom senare visade sig att inte ha gjort    . Jaja.

_
Idag blir det jobba jobba jo-obba som vanligt och så jag helt enkelt se vad som händer ikväll   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 268

_
"Det är bättre att ta ut glädjen i förskott än att inte glädja sig alls."

Av Nina Palm - 11 oktober 2010 08:39

Idag är en sån dag då det verkligen är B att behöva åka till jobbet   . Kallt ute, solen strålar från en klarblå himmel och det blåser bara lite lätt och lagom   . Mitt bästa väder!

_
Inte nog med att det är Gruvmåndag - det är dags för det årliga utvecklingssamtalet med chefen oxå och det är alltid jobbigt att sitta och diskutera hur duktiga man är eller - förståss - inte är   .

_
Igår var det söndag och dimman låg tät över Malmö större delen av dan (det har sina sidor att bo vid havet   ). Vi var ute på en tur med Djävulsmaskinen innan jag tog mig samman och åkte till klubben med Yaxxon och Nixx. Kan ju inte låta det gå en hel helg utan att aktiva hundstackaren lixom   . Körde de "snabba" momenten - tung apport och inkallning med ställande - och efter paus nördade jag framåtsändande utan hjälpmedel   . Tunga apporten går rätt så bra nu tycker jag men det är ju inte vårt bästa moment om man säger så - fattar inte att han bär sig åt som om apporten väger 112 kg när vi momentar medan han kan tjyva den och springa runt som en knast när vi inte tränar    . Jag inser ju att det är jag som måste göra nåt annorlunda men VAD   ??!! Hur som helst. Han har mkt bra fart ut, tankestopp ibland innan grip (DK behövs inte), bra fart in och så jönsar han järnet för att vända sig in och ibland tappar han apporten   . Inkallning med ställande är han bra på, ibland tar han lite för många steg och vi måste öva momentet med kommendering - så är det bara, för utan kommendering går han kanon men när han kommenderas tar han 25 000 steg, känns det som alltså   . Han stannar inte på tävlingsledarens kommando iaf utan snarare tvärtom - jag tror det beror på att han blir okoncentrerad på mig helt enkelt när nån står och gafflar vid sidan av   . Framåtsändandet tar sig så sakteliga och börjar bli allt mer likt ett moment, nästa träning ska jag försöka få till en grupp, sätta upp riktningspinnarna och använda linan en vända, ta bort dem sen och köra en vända med linan för att avsluta utan stödhjul. Jepp. Så får det bli   .

_
Kvällen igår blev väldigt lugn och fin  . Jonas gjorde köttbullar och mos paw rikh-titt   . Sjukt gott och så fick jag 2 matlådor på köpet *hurra*!

_
Idag väntar en tur till gymet efter jobbet   och sen får vi se vad man hittar på. Det ger sig lixom allt efter som   .

_
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 10 600
ANTAL STEG IGÅR: 10 490

_
"Minnet är som ett fisknät; något blir kvar och annat går igenom."  

Av Nina Palm - 9 oktober 2010 16:44

Idag har jag missat träningen med gruppen *ajabaja fyyyy skäms*   . MEN eftersom Sebastian är här och Jonas jobbar dagpass kände jag att nä, jag vet att det inte är så kul för Sebbe att vara ute i skogen en hel dag utan Alexandra (stress), jag har tre vovvar att ta reda på (stress) och ... ja. Vi stannade hemma   !

_
Började dagen med mysmorron = färdigservade hundar  , java och Dr Phil   . Sen blev det en tur till solariet, lite egenrenovering med hårinpackning och hårborttagning   , handla hundmat, handla människomat, diska undan, dammsuga och - bäst av allt - en powernap    . Sebastian spelade spel under tiden och när jag slagit upp de blå körde vi iväg på en låååång runda med Hobbisarna   . Sebastian är bara SÅ bra med hundarna ... 100 % naturlig, tydlig och de avgudar honom, lite hjärtsmärtavarning på att se dem tillsammans faktiskt   . Hmm. Rapportmottagare kanske?

_
Tog lite kort på rundan.

_
Barn ska hållas i trim   

  

_
  

_
Gråben med utsikt   
  

_
Vänner   
  

_

Ja å så Nixx då ... i brist på annat slet han upp en sockerbeta   
  

_
Herregud vad de där Hobbisarna far runt - Kajsa är på väg mot sin 11:e födelsedag och Nixx är iofs bara 8 snart men med rätt stora skador i sina tassar och ändå är det full rulle kanelbulle   . Avslutade turen med att klippa klor och det gick faktiskt rätt bra även med Nixx - han var väl kanske trött då   . Mockasintassar de luxe!

_
Jonas fick övertid pga liv i luckan på hockeyn   (tack gode gud att MIF leder med 7-3 så det finns NÅN mening med HIF-fansen (ja det är de som hejar på Rögle) tar ut sin dubbelfrustration på den som råkar komma ivägen) och strax ska vi äta lite pizza Grandiosa extra allt  + lite sallad  .

_
Igår hände det inte så mycket mer än att vi hade fredagsmysets fredagsmys - vi åt nämligen tacos   . Lääänge sen!

_
ANTAL STEG IGÅR: 9636

_
"Ingen är så blind som den som inte vill se."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards