Palmstrands schäfrar

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2010

VÄRLDENS LÄNGSTA INLÄGG ...

Av Nina Palm - 18 oktober 2010 08:14

... försvann igår när jag hade ägnat stora delar av kvällen till att fixa med bilder, att komma ihåg vad som hänt och - framförallt - att stava rätt   . Stava är inte det lättaste när man är trött som en V70 med 140 hästars motor i uppförsbacke   .

_
Okej - nytt försök nu alltså   .

_
I lördags startade vi dagen med att MH:a Frasse Tjo Fräs   . Lägligt nog tog batteriet i Susannes filmkamera slut prick när Frasse skulle MH:as   MEN hon hade back-up med sig i form av  vanlig kamera så lite bilder blev det och Rebuz matte Maria tog oxå kort   . Frasse gjorde ett jättefint MH tycker jag, även om han inte jagade lilla bytet och det sammanfattande omdömet blev att han är social, glad, mkt livlig, lekfull (mkt social kamp) och modig   . Ja så hade han ett suveränt gripande oxå   . Det här med att han inte jagade beror så klart lite på att han är 6 år snart och inte får jaga men mestadels på att han inte har så stor jaktkamplust helt enkelt (det står det i L-test protokollet oxå faktiskt). Frasses MH-protokoll finns att läsa HÄR.

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
Rebuz och Änzo gjorde oxå sina MH:n och var så duttia' så   . De sammanfattande omdömena var smickrande och beskrivaren Conny gratulerade Irene (knappt stolt alls   ) till ett fint avelsresultat   . De var väldigt coola och orädda, hade fin kamp båda 2 och en hel del humör   .

_
Efter en minut på lilla visaren hemma på locket åkte jag ner till klubben för att träffa Jessica (www.yrlabus.se) som jag bett om hjälp med Kamelkungskokografering   . Jessica tar makalöst fina ögonblicksbilder och porträtt   . Så här blev korten:

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
  

_
Å så klart lyckades en klassisk Kamelkungsingång inklusive liiiten pinne fångas på bild oxå     

  

_
Som sagt - vill ni ha fina bilder tagna så kontakta Jessica  Sjöö !

_
Efter fotograferingen passade jag på att träna lite och det blev tunga apporten, fritt följ, kryp och skall   . Yaxxon hade en helt ok dag på jobbet tycker jag och tunga apporten artar sig faktiskt riktigt bra ... till slut   . Jonas och Frasse körde en runda skydd med Magnus med fokus på bevakningar exklusive boxning   . Det såg bra ut, nån liten miss blev det ju så klart men på det stora hela gick det bra   .

_
Efter kokografering bar det av ut på runda med alla bären inför kvällens paaarrty   . Inte vilket paaarrty som helst utan Onsdagsgruppsparty i Svedala   . Susanne hade tagit tag i det hela och som vanligt var det hur mysigt som helst att äta gott tillsammans, snacka och gå igenom våra mål som vi satte i januari 2009 och så - of course - sätta upp nya mål för 2011   . Lotta antecknade allt i sin lilla Blåa Bok och det ska bli kul att uppdatera sen och se vad som hände  . Tyvärr fick vi åka hem mesigt tidigt    eftersom jag skulle upp igår och vara testledare på MH i Skanör Falsterbo   .

_

8 hundar skulle MH:as - en springer spaniel, en sheltie, en boxare, 2 schäfrar (Özina och Öca-Ica   ) och 3 mallar och dagen flöt på bra, alla vovvar fick känd mental status och blev godkända på skotten   . Ö-töserna som inte tävlas eller tränas för bruks men lever aktiva liv på annat sätt (shit så fina de var!) fick det att klia i fingrarna på beskrivaren - härlig social kamp, trygga, stabila och modiga hundar med nerverna på plats   . Vi får hoppas att de anmäler sig till spårkurs - som de har planerat - för jag tror där finns en del kapacitet att ta vara på   . Jag ska peppa Özinas (Shivas) husses Stig när han kommer hit till jobbet och hälsar på   .

_
När jag väl landade på Köpenhamnsvägen var jag bortom helt slut i rutan kan jag säga och efter en sväng med dammsugaren (var bara tvungen   ) svimmade jag en stund   . Jonas hade varit ute med hundarna innan han stack till jobbet vid 16-tiden (tack gode gud   ) så det var inga måsten på agendan förrän senare på kvällen   .

_
Annars kan jag berätta att den MH:ade polishunden fångade en bov inatt efter spår   ... och att Jonas fick ett 16 timmar långt arbetspass   , han skulle ha kommit hem strax efter 2 inatt men landade inte förrän vid 8-draget imorse   . Nu får de ju betala "säkerhetslediga" timmar själva    så dagens pass, som skulle ha varit 13-22 blir 16-02 istället ... Tidigare kunde de helt enkelt börja några timmar senare på schemalagt pass för att få tillräcklig vila (man vill ju inte poliser som åker omkring och somnar bakom ratten lixom). Polisförbundet är enligt min uppfattning ett fantastiskt fack ...   ! Och myndigheten har sjukt lojala medarbetare   .

_
Ikväll får vi se vad som händer   .

_
ANTAL STEG I FREDAGS: 7 306

ANTAL STEG I LÖRDAGS: 11 061

ANTAL STEG IGÅR: 15 652
_
"Om du har charm behöver du inget annat. Saknar du charm, spelar det ingen roll vad du har i övrigt."   


 
 
Susanne

Susanne

18 oktober 2010 08:56

Ja typiskt med videokameran. Skit oxå. Har ju bara ett batteri så.... Men lite bilder iallafall och Maria hon klickade på hon med så mer lär ju komma.
Klart Irene kan vara stolt!
Härliga bilder på Köpenhamnsvägens kung!

Kramiz

http://svedalabrudarna.bloggplatsen.se

Nina Palm

18 oktober 2010 13:05

Mycket typiskt fast tur i oturen att det räckte till Ulla-sönerna :). Maria hade ju proffsmotor och grejer på sin kamera så jag kan tänka mig att det klickade rejält *haha*. Visst är han väl tjusig - Kamelkungen :)? //Kramar

 
Ann-Margret & Vinja

Ann-Margret & Vinja

18 oktober 2010 09:29

Ja visst blir man en aning förbannad när man gjort ett långt inlägg och sen det bara försvinner GRRRR.

Så typiskt att videokameran skulle ta slut precis när Frasse skulle in på sitt MH :( Tur du fick lite härliga kort iaf :)

Jätte fina bilder du fått på Yaxxon :) Ja Jessica är verkligen duktig med kameran, önskar man fick lika fina bilder som henne.

Det finns föresten några "smaskiga" bilder på min arm i bloggen. Min arm klämdes mellan 2st 15 tons band igår så halva dagen tillbringa jag på akuten :( Som tur var snuddade dom bara armen men det räcker med den tyngden.

Ha det så bra på jobbet idag, själv blir det vara hemma tills det går att använda armen lite bättre ;)

http://heratorpetsvinja.webs.com

Nina Palm

18 oktober 2010 13:03

jag blev nästan gråtfärdig kan jag säga *buhuuu*. Men men. NU blev det skrivet iallafall :). Din arm ser INTE kul ut. Måtte den läka fort och tack gode gud att det inte blev allvarligare skador! Krya på dig

 
Jessica

Jessica

18 oktober 2010 10:27

Hehe ja jag ska hälsa Danielle att du inte är så farlig;)
Otur med videokameran men det är kul att ha stillbilder på MH i alla fall. Frasse ser ut att ha rätt lajbans på MH ju:)
Ha en skön vecka!:)

http://www.yrlabus.se

Nina Palm

18 oktober 2010 13:02

Ja vill du göra det så vore jag glad :). Stillbilder funkar oxå bra så klart och vi väntar ett gäng till *haha*. Frasse hade lajbans så det räckte och blev över *haha*. Ha en go vecka du med!

 
Ingen bild

Hobbelotta

18 oktober 2010 12:26

Vist var de duktiga på MHt killarna. Underbara bilder på både Fräs och Kungen :o)
Jag tycker att har de så konstiga regler så skulle de i alla fall få en ordentlig bonus när de fångar tjuvar och J o F har tagit en hel del vid detta laget så ...var är loverna? :o)
Kramiz

Nina Palm

18 oktober 2010 13:01

Ja det var jätteduktiga - framförallt blev jag impad av kampen i början, skrämselmomenten och spökena där de trots att de var så arga jobbade sig fram på egen hand nästan helt. SÅ starkt! Mkt konstiga regler hps polisen ... numera räknas även sovdagen efter ett nattpass som en ledig dag ..??!! Inga lovor därifrån inte :(. Ha en gosig dag i höstvädret! //Kram kram

 
Sabina

Sabina

18 oktober 2010 12:30

Jättefina bilder! Låter som att du behöver semester efter den här helgen ;-) Kul att det gick bra iallafall och ni slapp regnet som verkar dra in nu.

Kramis

http://cityclickers.wordpress.com

Nina Palm

18 oktober 2010 12:58

Semester hade jag sannerligen behövt för seriöst har jag svårt att röra mig idag ... jätteont i höfterna :(. Ingen bra idé att stå och gå en hel dag visade det sig *suck*. MEN man lär sig att hantera hundar OCH man lär sig otroligt mkt om deras mentalitet :). Diklofenak it is! //Kram kram

 
mariana

mariana

18 oktober 2010 16:15

Jättebra bilder på killarna;)! Grattis till Frasses MH! Men vilken helg du fick!!
Märkligt med polisernas arb.tid Man undrar ju om dom sätter schema överhuvudtaget varit ute o jobbat på fältet någon gång?!

http://gormasblogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina Palm - 19 november 2013 17:24

Nu har Palmstrands schäfrar flyttat igen, den här gången till Wordpress! Tack Eva Wallberg för hjälpen   ! Adressen är: http://bloggen.oneclick.palmstrand.se/   Hoppas att vi ses där!    ...

Av Nina Palm - 8 november 2013 08:42

Efter att ha förlorat många inlägg som plötsligt inte gått att spara, diverse säkerhetsproblem och en support som inte besvarar mail - bedrövligt på riktigt   ! - återgår jag till min gamla blogg.   Ni kan följa oss här:   Palmstrands schäfra...

Av Nina Palm - 4 november 2013 07:34


I helgen som gick gjorde jag och Yaxxon vårt 6:e försök i elit spår ... över ett år efter vår senaste spårtävling . Vi har inte riktigt haft nåt flyt i vårt spårtävlande och dessutom har vi säkert inte tränat spår som vi borde heller  . Jag tror att ...

Av Nina Palm - 31 oktober 2013 08:19

Själv har jag bollsinne som en verktygslåda men icke desto mindre är jag sjukt stolt över att bo i Sveriges Fotbollsstad nr 1 2013  ! Först vann LdB FC Malmö SM-guld    _   _Och sen följde MFF upp med att säkra sitt SM-guld på plastmattan i Borås...

Av Nina Palm - 28 oktober 2013 07:02

Som om det inte räcker med att jag nyss haft inflammation i mina axlar (åtgärdat) och alltid har mer eller mindre ont i mina hälsenor började mitt vänstra knä att bråka, helt plötsligt, i torsdags vid lunchtid. Trodde det var nåt övergående efter att...

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards