Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under september 2010

Av Nina Palm - 16 september 2010 07:38

Hmm. Anmälde till en bra högretävling direkt efter Yaxxons och husses uppflytt till klassen i våras ...  . Ah - Sjöbo! Den klubben har jag alltid gillat och jag har en del både pinsamma (Shottis högrelydnad för x antal år sen ... "välkomna till vår tävling i högre klass spår här i Sjöbo - idag börjar vi med lydnaden!"   ) och roliga minnen därifrån - Nixx uppflytt till högre på 12:e försöket    och Kajsas sista tävling, som innebar att hon blev godkänd i elitklass spår till slut med världshistoriens sämsta men gladaste (o-)lydnad    . Nu borde jag ju ha förstått att rottis-SM inte är en vanlig dagstävling men att jag skulle behöva bränna till Sjöbo 3 dagar i rad hade jag ju INTE tänkt mig   . Fredag - samling, lördag - spår, uppletande och söndag lydnad   . Jaja. Det var den helgen det   .

_
Igår var det träning på klubben och jag började med dold plats med skott (aldrig provat) och det gick bra, ska försöka få till en omgång till för min egen skull bara och sen tränade vi faktiskt enligt plan   . Framåtsändandet som nr 1 och här har vi momentet som vi riskerar att nolla, han vet på ett ungefär vad jag menar men inte riktigt   . Får jag bara iväg honom rätt på utskicket ska det kunna gå att ordna betyg men längre än så har vi inte kommit träningsmässigt - bara att gilla läget och försöka   . Han går fint och rakt iaf   . Körde tunga apporten med bollbelöning och första försöket (man får ju lixom bara ett på tävling ...) sprang han ut bra, grep och vände tillbaka i kort galopp (viss tempoväxling) MEN släppte apporten på marken   . Vi borde få betyg 7 ungefär för det. Hopp och sen skall med kommendering gick superduper på första försöken och så där kan vi hämta hem lite points om inte nåt oerhört oförutsett skulle inträffa   . Ikväll väntar ytterligare ett pass med framåtsändande och sen inkallning med ställande och kryp   . Innan dess blir det ett uppletande + dold plats. Ingen rast ingen ro   .

_
Annars en mysig kväll med Gruppen + Röeeva och Molle som var nere och tittade till oss   .

_
Nu ska här skrivas psykdomar så tangentbordet glöder och sen ska jag hålla koll på Susannes blogg för att se om det kommer upp lite fler bilder från Träningshelgen med GBA   .

_
Ja JUST det ja - om någon mot förmodan skulle ha missat det - så vann MFF Skånederbyt mot Helsinghåla igår med 2-0   !

   (foto: www.mff.se)

_
Synd att inte Jennifers systerson nr 28 Alex N inte fick spela men man kan ju inte få allt   . Han lär ju få vara med nån annan gång med tanke på att han inte har fyllt 18 än   .

  
(foto: www.mff.se)

_
Det var det om detta.

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 455

_
"Jag bantar inte, jag äter bara inte så mycket som jag skulle vilja."   


Av Nina Palm - 15 september 2010 07:58

Jahaja. Så var det onsdag och för mig innebär det - visade det sig igår när jag kom in på mitt kontor - att jag ska ha psykiatriförhandlingar idag   . Herregud vilken jobbchock ... förbereda, skriva utkast till domar (UTAN domslut of course), skriva protokollsförlagor, ringa sjukhuset, kolla datum osv   . Nu är det lugnt ett par timmar iaf innan taxin kommer fvb till UMAS ... förlåt SUS (Skånes Universitets Sjukhus) i Malmö   .

_
Igår kom finally containern och det verkar som att fler än vi har längtat efter den   . Kul att komma ut med 2 sopsäckar och konstatera att nån huttat in en hel soffejävel i den   . Men men. Den (containern, inte soffan) töms nu på morgonen och även imorgon bitti så vi ska nog bli av med sänggavlarna oxå ...jepp, de är kvar i hemmet   . 7 turer till containern blev det igår (hittade faktiskt skrymslen att prega in säckarna i) och jag behöver väl kanske inte närmare beskriva hur stor lägenhet vi fick igår   .

_
Well. Idag gör Jonas och Frasse sista dagen på sina kontrolldagar för tjänstehundsklass 2 och det enda som återstår är platsliggningen   . Knappt nervöst. De har klarat av proven i lydnad, spår, vindmarkeringar/patrullstig och även det mesta i skyddet, där Frasse fick ett inte fullt så lägligt återfall i sina orena bevakningar där han gjorde seriösa försök att boxa omkull figgen med tassarna   . Omprov på 2 moment i skyddet alltså - civilsändandet och ... ja, vad det nu var men det innefattade en bevakning iaf - men de kör ändå om hela skyddet för 2:an. Tydligen.


UPPDATE: På platsen fick de en 7:a (gk) - Frasse kröp lite och pep ...  .

_

Vi tog en träningsfri dag i måndags, jag och Yaxxon och ägnade dagen åt ingenting mer än en långtur tillsammans med Gråbenen + lite vanliga prommisar   . Igår kväll efter lite utflyktsuppdrag, containerryck, mat och lite TV tog jag ut Kamelkungen för lite lydnadsträning i parken nearby och syftet var - återigen - att jobba med vår "start"   . Med "start" menar jag hur jag ska göra för att få honom i rätt stämning för bästa möjliga utförande och koncentration i lydnaden s.a.s och det är bara att konstatera att det är det som gäller är att skärpa upp honom rätt rejält och inte dutta omkring   . Jag ger honom alltså en fet smäll och sen jävlar   ... Nä då, det är bara det att jag måste hålla en ordentlig stramhet både i röst och kroppshållning och sen avsluta med en distinkt uppställning (inte trampa omkring för att underlätta för honom) - ordning och reda   . Körde ett bra pass fritt följ med ett par sneda sitt bara, en helt ok inkallning med ställande (lite annorlunda eftersom jag var tvungen att gå på snedden över ett par cykelstigar för att få ut avståndet) och direkt efter inkallningen tränade vi gående/stannande och det blev faktiskt ganska rakt trots omständigheterna s.a.s.   . Vi promenixade vidare till en annan park där vi "startade" igen och körde ett helt kryp + skall/tyst och jag tyckte att det kändes stabilt. Det finns så klart att slipa på men som jag ser det stabilitet och en bra lägstanivå vi måste få till nu på vägen mot ett för oss perfekt utförande   . Det jag är mest stolt över med Yaxxon är att han (oxå) är självbelönande och inte behöver särskilt mycket bekräftelse för att samarbeta   .

_
Jonas tog en hyfsad prommis med de Grå medan jag tog Fräset på en truddelutt innan det var dags att nanna   .

_
Ikväll väntar träning med Gruppen och planen är att lägga dold plats med skott, dold plats utan skott, träna framåtsändande, hopp och skall med kommendering och fika järnet   .

_
Susanne har lagt ut lite fler bilder från träningshelgen i sin blogg idag   !


_
ANTAL STEG I MÅNDAGS: 8 769
ANTAL STEG IGÅR: 14 847

_
"Det tar 20 år att göra succé över en natt."   

Av Nina Palm - 13 september 2010 18:52

Hmm. Typiskt att vår fina kamera passade på att gå sönder - fråga mig inte hur, vad och varför   - just den här helgen när vi hade träningsläger med onsdagsgruppen. Alltså - inga foton signerade Nina eller Jonas men jag VET att Susanne klickade på en del och det gjorde även Gosia, som var med och kollade läget en stund i fredags   .

_
Kameran ska lämnas in på service iaf och förhoppningsvis går den att fixa   .

_
Shitpommesfrites vad det blir att skriva ... Kom jag på nu   . Jag kör kortversionen   .

_
TORSDAG:

Spårupptag med Yaxxon x 8 - de första 4 nära (från 5 - 15 meter), de sista 4 längre ut (från 15 - 40 meter ... det sistnämnde av misstag ska tilläggas   ). Shit så duktig han var, det kändes verkligen som han fattade grejen och jag fick chans att nöta in "tecken" och rutiner mitt i alltihop - bara så där   .

_
Lunch hemma hos Mariana och Göran - lasagne ā la Per Moberg *yummie*   !

_
FREDAG:

Frissan kl 9.00 - nya slingor, rejäl toppklippning och en mysig stund med bästa Alexandra   .

_
Anslöt till gruppen på klubben efter lunch och jag och Kamelen jobbade med skall, framåtsändande och hopp + förberedelser osv   . Kul att gå in och köra skallet direkt från bilen, utan värmning, faktiskt   .

_
Och här kommer några av  Gosias fina bilder:
_

_  

 
_
YAXXON I NÄRBILD - HAN FYLLDE 3 ÅR I LÖRDAGS DEN 11 SEPTEMBER    
 

_             

_
   

_
   

_
  

_

_
   

_
Lägg särskilt märke till den o-spända linan   
         

_
Susanne och Skrulla-Reda   

_
Vicky och Yohnsson   

 

_
Lotta och Änzo     

_
Nina och Thelma         

_
Cina och Yalla   

  

_
LÖRDAG:

Träning på Revinge och för Yaxxon del körde vi uppletande där jag måste jobba med farten in (han letar föremål även när han hittat ett och överhängande risk för byte föreligger   ). Vi fortsatte med upptagen och trots grymt svåra förutsättningar (en person med permobil som rastade 2 hundar körde runtrunt i alla 6 upptag   ) gjorde Yaxxon ett riktigt bra jobb och valde rätt håll/rätt spår alla gånger utom 1   .

_
Frasse hade stora problem i sitt långspår men kom nästan runt till slut med hjälp av husse och Susanne, som trampat spåret   . Problemet är att Frasse lägger mer muskler än hjärna i sitt spårarbete och det är ju inte så bra .. alltså "gör om, gör rätt" och det droppspår (vatten med doft av yummie) på dryga 100 meter som GB och Jonas la ut sen gick perfekt   . Nu gäller det att hitta ett sätt att förbereda Frasse för spår på ett bra sätt, så han inte lägger allt han har i kraft och energi de 200 första metrarna   .

_
SÖNDAG:
Jonas och Frasse åkte ut och la en massa droppspår med gottelådor som slut - de första spåren gick åt skogen men det sista långa spåret gick superduperkanon  . Lite klur hit och dit löste problemet kan man säga    . Kajsa var med ute på spårträningen och fick ett 6-700 meter långt spår som hon stampade igenom helt utan anmärkningar, mammas lilla tanks-tant   .

_
Övriga fortsatte med lydnadsjobbet och för min del körde jag alla högremomenten och fortsatte med att hitta rätt balans för att Yaxxon för bästa utförande   . Ja sen tror jag att jag fick in i kamelskallen att det är bra att skynda sig in med tunga apporten, sätta sig rätt och hålla fast för då får man bollen   . Herregud så trött jag var på slutet   . Ja just ja - sen la jag Yaxxon plats och gömde mig för första gången ever och det gick bra *hurra*   . Båda gångerna   .

_
Det var vår träningshelg det - the short version med inriktning på själva träningen   . Vi har haft helt suveräna dagar med ett regn av förslag på lösningar, kul övningar, många skratt och ... ja. Som det brukar vara när vi har GB på besök   . Det är en enastående fördel att hon kan våra hundar, vet hur vi funkar och allt det där - så det är bara att ta vid där man slutade sist   .

_
Å så dagens GRATTIS   !

_
STEFAN & ORIZZA - cert i spår
EVA-LENA & TANGO - cert i sök

SARA & NINJA - cert i rapport

CHRISTINE & VODOO - certpoäng i spår
_
ANTAL STEG IGÅR: 14 015

ANTAL STEG I LÖRDAGS: 16 788
ANTAL STEG I FREDAGS: 12 195
ANTAL STEG I TORSDAGS: 11 697

_
"Ingenting är omöjligt för den som inte vad han pratar om."   

 

Av Nina Palm - 8 september 2010 08:46

 Gårdagens stooora happening var att jag och Yaxxon övade på att spåra på stubb   . Åkte ut och la ett spår med en ganska lång upptagssträcka och som apporter använde jag skogspinnar   . Medan spåret gosade till sig promenixade jag en sväng med Hobbypälsarna som dagen till ära uppförde sig exemplariskt även vid de mest plötsliga av hundmöten   . Vi roade oss med att klättra upp för höga kullar av jord som det vuxit upp gräs på ... mest för att jag skulle få bättre koll över omgivningarna som var fullsketna med folk och hundar men även för att det är bra för de 4-benta att klättra   . Spåret då. Jo. Asså jag vet inte   . Yaxxon ställde upp, vindade in spåret skitsnyggt, drog utåt enligt skolboken men när jag släppte iväg honom började han leta spår prick framför sina tassar - IGEN   . För jävelen! Hur svårt kan de va   !!?? Gjorde om, gick lite närmare - same shit   . Tredje gången gick vi ytterligare lite närmare spåret (ca 6-7 meter) och DÅ skramlade polletten ner och vi kom iväg på rätt håll   . Spåret i sig gick mycket bra med tjusigt vinkel- och motvindsarbete och han markerade alla 4 apporterna väldigt fint   . MEN vad hjälper det om man inte kommer ut på spåret ...    ? Tur att jag är ledig imorgon och att vi ska ut och träningshelga i skooogen på fredag   .

_
Annars måste jag säga att jag hade en perfekt tisdag   . När jag kom hem var kaffet klart och GB hade fixat goa' mackor   och medan jag var ute och spårade hade hon handlat en jättefin höstbukett och en tårta   , som det var meningen att vi skulle ha att mumsa på till fotbollen på TV10  men vi fick mumsa till Idol istället eftersom jag inte har en susning om hur man gör kanalsökning på våran rymd-TV   . Så nu missade man både Zlatans första hemmamatch på 100 år OCH att Sverige vann med 6-0   . Jaja.

_
Annars intet nytt i mitt lilla liv men på klubben är det lite cirkus nu ...

... KENNELHOSTAN har slagit till   ! Så - låt inte hundarna hälsa, låt inte hundarna leka med varandras grejer eller använda varandras apporter, ta INTE med sjuka hundar till klubben ens om de ligger i bilen - stanna helst hemma själva oxå för säkerhets skull eller vidta influensaåtgärder (byta kläder, sprita händer) - och dela INTE vattenskålar med varandra! Otroligt smittsamt och det kan vara farligt för framförallt valpar och gamla hundar att bli sjuka! Man blir ju lite lätt mörkrädd när man får höra att en del "bara ska gå en kisserunda" nere på klubben för att lilla hunden är sjuk!!?? Cheezuzz   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 068

_
"Om du gapar är du hos tandläkaren"   

Av Nina Palm - 7 september 2010 08:06

... kunde polisen hitta ytterligare ett vapen   .

_
Igår fick Fina Frasse Fräs extra karameller i sin kvällsmat   .

_
  

_
Igår tog vi träningsledigt, jag och Kamelkungen   . Kan ju va kul att bara vara hund mellan varven lixom även för en kamel, gå på runda tillsammans med Gråben, röja lite och springa järnet   . Åkte ut till Katrinetorp efter en mysig fika hos Jennifer, som är nyopererad. Inte en hund eller löpare så långt ögat kunde nå   och fältet var som gjutet för intervallträning   . Normalt brukar vi ju köra budföringar som intervallträning men det är ju lite komplicerat att fixa det på egen hand    så det fick bli lååååånga inkallningar istället   . Först toabesök, sen intervaller och sen en prommis för att gå av all mjölksyra. GB var hemma hos Cina under kvällen och hade en mysig stund vad jag kunde förstå   .

_
I övrigt blev det en tur till Ica, lite allmänt fix, TV och datoriserande innan jag somnade som en stock vid 22. Är sjukt trött på kvällarna nu för tiden    och eftersom jag börjat om med antiinflammatorisk medicin (jag vet - ORKA    !!) får gymet vänta en vecka till   . Jag blir galet seg av att inte röra mig som jag vill.

_
Annars inga news - som om inte Frasses bragd skulle räcka lixom   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 9 771

_
"Idéer är som kaniner. Du får ett par stycken och lär dig hantera dem och ganska snart har du ett dussin."   

Av Nina Palm - 6 september 2010 08:19

Tillbaka i Gruvan efter en ganska händelserik helg   . I fredags efter jobbet gick jag och handlade ett par linnen och en kul spetströja hos Gina Tricot + lite ansiktsvårdande utrustning   . På kvällen vankades tvätt och italiensk husmanskost för mig och Jonas medan GB fortsatte på en inslagna vägen när hon kom hem med ... guess what?! Jo, räkbomb   . Vi kan nästan säga att vi har räkkrig hemma hos oss faktiskt   .

_
  

_
I lördags bar det av till skogen för mig och Hobbypälsarna och min plan var att träna på spårupptag, spår och ut-skick för uppletande med Yaxxon och att rasta Gråbenen och roa dem med nån form av tankeverksamhet   . Trampade ett spår med utrymme för 3 upptag och eftersom jag ville kolla av en teori jag har haft om Yaxxons spårarbete i skog blev spåret 2-delat ... typ   . Första halvan var "enkel" med rakor, vanliga vinklar och pinnar och andra halvan klurig med spetsar, virrvarr, serpentiner, apport-i-vinkel och lite sånt   . Upptagen gick bra (*puh* för det   ) - släppte på ganska nära på första och längre ifrån på de två återstående - och vi kom iväg bra på den lätta delen av spåret men så började han, sin vana trogen, att koppla in autopiloten och vara ganska slarvig   . Ojdå - här svängde det visst ... här nånstans ligger det en pinne kanske ... tralalalalaaa   . Visst, vi hittade alla pinnar och kom hyfsat rätt och han höll bra fart men vi hade lika gärna kunnat hamna helt åt helvete kändes det som   . När vi kom till den hyfsat skarpa spetsen, som var starten på klurdelen av spåret, var det som att Yaxxon blev en helt annan hund - SHIT så noga han blev   ! Han fixade alla svårigheter galant och det var ju hemskt kul så sett men mindre kul att den första delen var så flummig. Pratade med Jonas om det där och vi har en plan   . Återkommer till detta   . Nåväl. UT-skicken sen då. Gjorde en rätt smal ruta (ok då - en korridor   ) som låg exakt rätt i vind och la ut 6 grejer - 2 nära, 2 på mitten och 2 längst ut. De två längst ut la jag så att han skulle behöva komma ut en bit för att få vind på dem   . Körde två omgångar och både gångerna hade jag sjuk tur - han har ju ingen aning om vad "ut!" betyder lixom och när han vände tillbaka för tidigt kommenderade jag "stanna" och när han stått en stund sa jag "ut". Que?!   såg Yaxxon ut att tänka och prick då fick han en vindpust på en av ute-grejerna i nosen, kastade om och for ut och tog den   . När han var där ute fick han korn på den andra utegrejen så klart och när han kom in och hade lämnade av var det ju plättlätt att bara skicka honom på "ut!"   . (Plan B var att jag skulle gå ut till honom, vända honom på rätt håll, låta honom vinda en stund och sen skicka honom "ut" från en bit ut i rutan.) Det sjuka i turen var att exakt samma scenario utspelade sig i uppletande nr 2   . Avlämnandena var helt ok   .

_
På kvällen var det partytajm ute i Klagstorp. Jonas kusin Malin och hennes kompis Annika firade sina 40-årsdagar och vi hade en härlig kväll   . GB tog hand om alla bären    och Frasse, som skulle passa på att kolla exakt hur cool han är egentligen blev varse om att det i vart fall ska till liiite mer manlighet för att impa på just GB   . Ja å så fick Kajsa lära sig att "boffa" på kommando ... that may come in handy some day   . Kanske.

_
Igår skulle man ju säkert ha behövt sova lite längre men är det krispväder ute och en ledig dag har jag svårt att nussa   . Ska man sen ut och tävla om 14 dar' och har en del grejer som saknas blir man ju lätt träningsinspirerad om man säger så   . Nu verkar det dessutom som att jag blir tvungen att tävla själv (satan! jag som älskar att sola mig i uppflyttningarnas glans utan att behöva röra ett finger ...  ) eftersom Jonas är engagerad i klubbens skyddstävling och då känns det ju extra viktigt att öva   . Hur som helst. Åkte ner till klubben där jag träffade Gosia och Anette och vi värmde upp med en sedvanlig fika. Jag körde 2 pass som faktiskt gick riktigt bra. Började med inkallning med ställande med kommendering och fick en tjyvstart   ! Gosia transporterade tillbaka Kamelkungen till utgångspositionen och sen satt han bra (får' jevelen!   ). Ställandet var ingen höjdare (150 000 steg) så istället för att köra framåtsändande direkt fick jag tala om för unge herrn vad som gällde   . Man kan sammanfattningsvis säga att han hörde en aning bättre sen   . Framåtsändandet såg helt ok ut. Lite gummibandigt men lugnt och stabilt, travet ut verkar ha satt sig iaf och gåendet ... ja, det får jag påminna om men om han har lugn utgångsfart kan jag nog promenixa ikapp ett betyg   . Riktningspinnar lååångt ut och ett dassigt minne är förresten en match made in heaven   . Fritt följ med tumme i ögat innan start/i samband med uppställning gick riktigt bra, när t.o.m Gosia säger att det är bra så ÄR det bra   . Krypet har ju varit lite hackigt ett tag men just igår kröp han fantastiskt fint   . Inga dk, fullt tävlingskryp med kommendering och allt. Kul kul! Skallet med kommendering körde vi 2 gånger och jag kan väl personligen tycka att han kan dra på lite mer, dvs. skälla tätare, men han skäller, sitter och håller truten på rätt ställe och det är jag nöjd med i det här läget   . Avlutade träningen med hopp (med kommendering) och laborerade lite med avståndet och det får bli så att jag i princip står kloss med hindret (känns det som   ). Har jag för långt avstånd (vilket jag personligen tycker är snyggast   ) hoppar han av fel, flackar ut och slår i   . Det är bara att gilla läget. Ja just ja - sen körde jag tunga apporten och fick till ett par fina avlämnanden genom att helt enkelt sluta gulliplutta och förklara för honom att det är FOT-FAST som gäller   . Belöning = race med apporten   .

_
Efter träningen med Yaxxon tog jag en runda med Kajsa och Nixx som gjorde vad de kunde för att skämma ut mig   . Vilka dårar! Men men. Både de där två och Sibbarps fåglar var i vart fall välrastade sen   .

_
Medan vi övade (och skämde ut oss) på klubben fångade Jonas och Frasse Fräs en tjyv! Gött mos   .

_
Kvällen blev lugn och fin och med 4 stackars timmar nanna i kroppen svimmade jag ovaggad vid 22   . GB såg rätt sleten ut hon med så jag tror inte att hon blev så långvarig hon heller faktiskt   . Jonas och Frasse kom hem någon gång under natten pga 4.5 timmes övertid föranledd av en ny skottlossning i Malmö   . Mysigt   .

_
ANTAL STEG I FREDAGS: 11 471
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 13 876

ANTAL STEG IGÅR: ingen aning

_
"Ingen är så blind som den som inte ville se."   

Av Nina Palm - 3 september 2010 07:57

... typ   . Efter lägretävlingen i våras kastade jag mig direkt över tävlingskalendern och kollade efter högretävlingar att sikta in mig på för Yaxxon och september kändes som ett bra val ... just då. Skitsamma att det stod rottweiler-SM som anmärkning på en tävling inom rimligt avstånd lixom - kommer man med så kommer man med   . Nu kom ju en fetstukad fot, kraschade hälsenor och ryggskott i ländryggen emellan i nämnd ordning    och jag struntade (trodde jag) att betala in till tävlingen ... I förrgår kom PM:et   ! Det är Yaxxon och en bunke rottwilers i högre och Dizza och en bunke rottweilers i elit (fler än jag som fick idén alltså   ). Teoretiskt har alltså både Yaxxon och Dizza chans att bli svenska mästare i rottweiler och det är ju humor kan jag tycka   . Dizzas chans är troligen större i eliten än vad Yaxxons är i högre men ändå lixom   . Det är inte ofta man får känna sig unik med en Germansk Urhund eller med en Malleplutt   .

_
Problemet är bara att vi inte har tränat med nån reda på hela sommaren ...  . Framåtsändandet är inte klart, tunga apporten saknar avslut (har fokuserat på grip utan morr och kamp), spårupptagen fattade han inte så sent som för en vecka sen och uppletandeföremålen kan lika bra hamna i en annan del av Köping som i min hand när de hittats   . Jaja. Blev så matt av detta att jag inte orkade träna en meter igår   . Hur som helst så tänker jag åka och tävla OM det nu inte är så att all the above inte har löst sig till chans på betyg iaf   . Tur att vi har träningshelg nästa helg   .

_
I onsdags var det minst sagt full rulle kanelbulle hemma hos oss. Jonas mådde INTE bra när han vaknade efter för lite sömn (övertid efter nattpass)   och eftersom Sebbe hade åkt hem på morronen där så var det ju bädda rent i hans säng, städa undan (hans sinne för ordning lämnar en del i övrigt att önska när han idkar klädval på morgnarna   ), mumma resten av hemmet och rasta hobbybären som skulle hinnas med innan arrivaltime för GB   . Ja å så fick Jonas gå och shoppa den obligatoriska Räkbomben förståss   .

_
Igår var GB ute på sightseeing med Catta, Nixxon och Bea och kom inte hem förrän ganska sent och så skulle det ju handlas, lagas mat. ätas (Jonas supergoda kycklingwok ā la HOTHOTHOT   ), fikas och långrastas hundar och vips var klockan hur sent som helst   . Men en mysig kväll blev det iaf   . Mysiga kvällar med tända ljus, gott fika och bra sällskap har bara en nackdel (som jag kan komma på) ... nämligen att man inte får nåt färdigt framåtsändande   .

_
Idag ska jag föredra 2 mål, fixa med axel-målet from hell och få undan en del här på jobbet. Jag ska gå en vända på stan och handla lite hudvårdsprylar, kolla efter nåt nytt att ha på mig på kusin Malins 40-årsskiva imorgon   och hitta ett nytt färgglatt nyckelband till Silver Bullitts nyckel (ja - jag har viss sjukdomsinsikt när det gäller mina talanger att tappa bort saker på obra ställen   ) och så ska jag verkligen göra ett seriöst försök att få lite tävlingspanik (det är ju högre klass för guds skull så det borde gå att få fram med min bakgrund) och ordna till ett nujävlarihelveteskärperdudig-starttecken för Yaxxon   . Diskret, lågmält och tydligt ska det vara   . Återkommer om detta.

_
ANTAL STEG I ONSDAGS: 14 742
ANTAL STEG IGÅR: 9 724

_
"Alla människor föds lika men det är få som kommer över det."   

Av Nina Palm - 1 september 2010 14:09

Den som någon gång haft ett specialintresse av axlar förstår genast att den här bloggen skrivs som paus i jobbet med ett mål som involverar en rätt kraschad axel ... Frågan är nu om den slutliga kraschen 2009 (sjukersättning) beror på en mer bokstavlig krasch på jobbet 2004   . Eller inte   . Tidsaxlar (  ), läkarutlåtanden, röntgendiagnoser, rådgivaryttranden, domar från regeringsrätten och kammarrätterna och egna berättelser ligger över hela skrivbordet    och nu är det alltså tänkt att jag ska skriva ihop vad jag tycker om axelinnehavarens ansökan om livränta (arbetsskadeersättning) för att sedan lämna över mitt förslag till domaren som gärna vill förkolla innan jag går ner till domstolen och försöker övertyga dem om att jag har rätt . Mina 10 (första) övertidsmål har jag oxå fått och ... ja, mycket jobba blir det   .

_
  

_
Igår var det ju meningen att det skulle hända en väldig massa hemma hos oss men det blev inget med det precis. Måndagskoman ramlade över i tisdagskoma     och eftersom hundarna var långrastade respektive tränade (det sistnämnde gällde bara Frasse iofs - enligt vittnesuppgifter fick Yaxxon inte visa upp ett enda trick   ) var det lixom så himla enkelt att bara ta det lugnt och glo på burken. Kul. Not. Men just då kändes det helt fantastiskt skönt   . Frasse hade iaf varit duktig på skyddsträningen tillsammans med Securitas i Landskrona där de hade donat med avstånd i inskick och med Jonas anslutningar   .


_
Ikväll kommer GB till Malmö   ... "om planet inte störtar" som hon sa   . Det vore ju verkligen synd om DET skulle inträffa .. Det ska bli mysigt att träffas igen och som vanligt skämmas över våra hundars dåliga inomhusuppfostran  . Synd bara att jag jobbar både imorgon och på fredag   . Men men. Allt ordnar sig.

_
ANTAL STEG IGÅR: 7 600   

_
"När jag var yngre kunde jag komma ihåg allt, oavsett om det hade hänt eller inte."   


Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards