Palmstrands schäfrar

Direktlänk till inlägg 27 maj 2010

ÄSCH DÅ ... *rodnar*

Av Nina Palm - 27 maj 2010 14:15

 - Hej hej! Har det hänt nåt? Hur är det?

- Hej ... nä, inte direkt ... Skulle det hända nåt idag?

- Egentligen inte, men alltså du har ju inte bloggat sen i FÖRRGÅR   ! FÖRRGÅR det är typ sjukt beteende för att vara du menar jag   . Nästan som om att du bloggade senast förra året och du är ju inte bortrest eller så ens   .

- Jaha. Nä, jag har bara inte haft nåt speciellt att skriva om tycker jag.

- Det har du väl aldrig   !? F'låt, det där lät ju dumt   ... men du fattar vad jag menar. Det är trist när du inte bloggar   - jag tycker om att läsa din blogg även om det inte står nåt i den lixom   .

- Öh ... tack   .


_________

Så lättflörtad är jag - patetiskt men sant. Det räcker att någon säger "du ser inte så tjock ut de byxorna" så svävar jag på moln - på ett ungefär   .


_________

Lite blogg nu alltså. I tisdags kväll åkte vi till Familjen Rebuz, som planerat, åt grillegott, umgicks och så klart fick stackars Jalle gå intensivkurs med lille Rälige Rebuz   . Stackars ... why?! Jo för att han fick träna lite följsamhetsövningar som bl.a omfattade att böja på knäna, peppa med rösten och använda den kombinerade styrkelyftar- och piketpoliskroppen att styra med   . Rebuz fattade inkentinken till att börja med men sen när hussen hade fått böjligheten på plats (lite som danskurs kan man säga) och lite reaktionshastighet var han med på noterna. SATAN va snabb han är Rebuz   ! Coola killen sätter sig som en flugsnappare (annat ord för bordercollie som jag lärt mig av Sanna   ) och han hugger kampleksaker och grejer som en kobra. Han är samarbetsvillig och hörsam och har dessutom en balans i sig som jag bara älskar   . En jättefin kille. Nu hoppas vi komma igång med lite träning nu och då så att han är bäst i klassen sen när det dags att börja lydnadsklass 1-kurs - känn ingen press *MOAHAHAAA*   .


_

Igår var det jobbatajm som vanligt. Fick tillbaka en dom i ett tandvårdsmål från Kammarrätten i Göteborg som jag och min favoritordförande knåpat ihop som en slags "mall" (efter moget övervägande och rättsutredning of course!) och som det blev diskussioner om i vintras här på avdelningen - en domare dömde tvärtemot bl.a.   . Som tur var klagade både klagande i vårt mål och Försäkringskassan i det andra målet och vi fick rätt *tralalalalaaa*   . Ett av vardagens små glädjeämnen att få gå omkring och säga "Pilutta dig!" kan jag tycka   . Efter jobbet stack jag ut och sprang  Pass 32 och trodde seriöst att jag skulle dö paw rikh-titt   . Det blev knallvarmt (17 grader) just när jag var ute och solen strålade plus att jag nog borde ha ätit mellanmål på eftermiddan   . Men men. Jag höll ut, kom runt mina 3 km och det tog 18 minuter + 10 minuter på "bänken" efteråt för att komma i normal andning   . Duscha och sen iväg med Yaxxon till klubben för lite träning   . Fortsatte att med att köra framåtsändande med lina i syfte att bygga ihop momentet med fokus på trav ut, gående, snabb inkallning. Det funkade bra tycker jag   , lite snett och vint nångång men då är det bara att stanna honom och parkera honom på rätt sträcka och fortsätta "gå" framåt en bit till. Lätt som en plätt    . Fortsatte med fria följet som var helt i sin ordning, tyvärr liiite ljud i stegförflyttningarna i början som jag får vara uppmärksam på   . Undra om kan säga att det är rätt synd att han tycker det är kul att gå fritt följ och kan göra det hur länge som helst    ? Hur som helst är planen nu att få ner aktiviteten lite där, lite mer kamelvarning ett  tag för att undvika att han börjar ljuda om han mot all förmodan är benägen att vissla   . Jag vill faktiskt att han ska släppa lite av sin ögonkontakt ... hur man nu tränar in det  ? Han är så "på" mig och vad jag gör att jag får en känsla av han i vissa sekvenser är för nellad i sina uppmaningar att "kom igen nu - ska vi!!??" att han tappar koncepterna. En teori som jag ska spåna lite med, för om han går med mer avslappning - dvs. kollar var han sätter tassarna oxå t.ex. och kikar upp mot mig mellan varven så kommer det aldrig nånsin ett ljud   .  Ut-hopp körde vi oxå, varvade med föremål ute och inget föremål ute och det gick bra. Ja och så körde vi lite krypstarter och halter som avslutning och det är han ju duktig på, Mammas Kamelbäbi   .


_
Efter lite fika åkte vi hem till Jonas, Frasse och Nixx som stod över träningen igår och tog en promenix istället   . Det var tydligen ingen "walk in da' park" alls att gå på koppelpromenad med Frasse och Nixx ihop eftersom deras bästa gren tydligen är att gå slalom med varandra och virka grytlappar av kopplena   . Jaja. Hellre att de virkar grytlappar än att de börjar boxas tycker jag   .


_
Ikväll får vi se vad som händer och fötter. Jonas jobbar till 20.00 och alla tre pojkar är hemma   . Skulle behöva furminera både Yaxxon och Nixx ... Skulle vilja träna lite med Yaxxon. Jaja. Det visar sig.

_

ANTAL STEG I TISDAGS: 6 578   
ANTAL STEG IGÅR: 16 222
   

_
"Kan du inte besegra det, smyg tyst förbi."   



 
 
Ingen bild

Susanne

27 maj 2010 15:46

Såja, nu tar vi det lite lungt och tar oss ner från trädtopparna!!!!!Så jäkla eftertraktad är ingen.moahahahaha
Klart Rebuzen är en cool, duktig, snygg,följsam, kampande goding,haha han har ju att brås på och för att inte tala om hans uppväxt, där lades grunden!haha
Såja nu är trädtoppen intagen.hahaha
Springning följt av hundträning däremot..det är imponerande!!!
Allt är som vanligt,hehe// kram

 
Cina

Cina

27 maj 2010 15:54

pys o mys du bara av att bli "ombedd" att blogga....en annan tänker på press *moahaha* (fniss) och njuter av att det är okej att bara blogga lite nu o då ;o) Surt sa räven....pilutta dig ;o)

Hur som helst - alltid kul att vara efterfrågad i blogg eller verkliga livet kvittar :o)Så sug åt dig

http://www.cinasliv.se

 
Ingen bild

röeeva

27 maj 2010 16:05

Det är rätt Susanne inga träd växer till himmeln inte ens vi....eller kanske ändå....eller nej...
Energi saknas inte:) icke heller rolig bloggläsning !
Bamsekramar

 
Nina

Nina

27 maj 2010 17:23

Susanne: Jag tar det väl mer som att man borde blogga lite mer sällan om folk tror man är sjuk när man inte gör det *haha*. Fast liiite kul är det tycker JAG *ha!*. Så var det där med trädtopparna alltså :)).

Cina: Lite nu och då borde man kanske satsa på :). Pilutta är ett mkt bra ord! Nu var det ju mest en sjukdomsförfrågan iofs och info om att bloggen inte handlar om nåt så ... njae :))).

Röeeva: Tack Eva :)! Jag siktar mot stjärnorna och når trädtopparna då alltså. Även om bloggen - som sagt - inte handlar om ett skit :)). Energin tog slut igår, idag orkar jag nog bara städa och furminera faktiskt.

Kraaaaaam alla vänliga vänner ;-)

http://www.palmstrand.se

 
Ingen bild

Mariana

27 maj 2010 17:32

..och du hade inget speciellt att skriva om:-D
Kan du inte be UllaSkrulla gå sidan om er så tappar Yaxxon ögon(kontakten):-))
Virkande hundar?! Jag som tyckte mina diskplockerskor är fantastiska;)
Hear, hear,reclaim the tree;)

 
Mariana

Mariana

27 maj 2010 17:35

Tack för goda råd, jag fick inte tag på "personen" via telefon men har nu mailat. Undras vad svaret blir;)! // Kraaaaam

http://gormasblogg.bloggplatsen.se

 
Noomi

Noomi

27 maj 2010 17:40

Glad you´re back. Har saknat mitt lunchnöje :)
Grattis till jobbframgång. Den där ha rätt känslan är ju rätt go´faktiskt ;)
Konstigt - Hobbe och jag jobbar också på minskad ögonkontakt sedan ett par träningspass tillbaka... Baserat på en notering som kompis Kristina gjorde i söndags. När ögonkontakten blir lite mindre intensiv blir positionen helt plötsligt rätt och det ser tydligen inte illa ut ändå.
Trevlig kväll med de håriga grabbarna :)
Kram, kram

http://www.dizzyweb.se

 
Nina

Nina

27 maj 2010 17:41

*hehe* Du vet man blir ju inspirerad allt efter som :)). Diskplockerskor skulle man haft - vi har enbart en diskkrossare vi. Smaka medelst galtsprång ... ingen bra idé alls. Mail kan funka! //Kraaaaaaaaaaaaaam

http://www.palmstrand.se

 
Nina

Nina

27 maj 2010 18:08

Noomi: Men gud så intressant! Yaxxon går ju rakt och på rätt ställe men han är för på för min smak och igår kom det liite ljud och det kändes mest som "jahaja - det var det jag trodde". Mota den där Olle i grind-tajm alltså ;). Nu ska de håriga få sig en välbehövlig avpälsningsomgång :).

Kram kram

http://www.palmstrand.se

 
Sabina & Reno

Sabina & Reno

27 maj 2010 21:35

Måste ju erkänna att jag också saknat underhållningen :-) Alltid härligt att vara efterfrågad ju.

http://cityclickers.wordpress.com

 
Sabina & Reno

Sabina & Reno

27 maj 2010 21:49

hej igen.... ;-)

Tänkte höra hur dags lydnadstävlingarna börjar imorgon....Hade tänkte åka ner och kika.

http://cityclickers.wordpress.com

 
Nina

Nina

28 maj 2010 08:08

Sabina: Tack :)! Och Noomi oxå så klart - härligt med lite bekräftelse *haha*. Love it! Jag vet inte riktigt när lydnadstävlingarna börjar men jag skulle TIPPA runt 17-18 nånstans. //Kramar

http://www.palmstrand.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina Palm - 19 november 2013 17:24

Nu har Palmstrands schäfrar flyttat igen, den här gången till Wordpress! Tack Eva Wallberg för hjälpen   ! Adressen är: http://bloggen.oneclick.palmstrand.se/   Hoppas att vi ses där!    ...

Av Nina Palm - 8 november 2013 08:42

Efter att ha förlorat många inlägg som plötsligt inte gått att spara, diverse säkerhetsproblem och en support som inte besvarar mail - bedrövligt på riktigt   ! - återgår jag till min gamla blogg.   Ni kan följa oss här:   Palmstrands schäfra...

Av Nina Palm - 4 november 2013 07:34


I helgen som gick gjorde jag och Yaxxon vårt 6:e försök i elit spår ... över ett år efter vår senaste spårtävling . Vi har inte riktigt haft nåt flyt i vårt spårtävlande och dessutom har vi säkert inte tränat spår som vi borde heller  . Jag tror att ...

Av Nina Palm - 31 oktober 2013 08:19

Själv har jag bollsinne som en verktygslåda men icke desto mindre är jag sjukt stolt över att bo i Sveriges Fotbollsstad nr 1 2013  ! Först vann LdB FC Malmö SM-guld    _   _Och sen följde MFF upp med att säkra sitt SM-guld på plastmattan i Borås...

Av Nina Palm - 28 oktober 2013 07:02

Som om det inte räcker med att jag nyss haft inflammation i mina axlar (åtgärdat) och alltid har mer eller mindre ont i mina hälsenor började mitt vänstra knä att bråka, helt plötsligt, i torsdags vid lunchtid. Trodde det var nåt övergående efter att...

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<<
Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards